TSN-actie op Grote Markt van start

Bij een temperatuur van rond het vriespunt zetten actievoerende TSN medewerkers vanmiddag op de Grote Markt een tent neer.
Ze willen de komende weken vanuit die tent actievoeren.

Zij maken zich zorgen om het voortbestaan van hun baan en ze maken zich ook zorgen om hun cliënten. TSN-thuiszorg dreigt failliet te gaan. Dat betekent dat de zogenaamde koppeltjes namelijk een cliënt en zijn vaste verzorger moeten splitsen. En veel vrouwen raken hun baan kwijt of moeten met minder loon genoegen nemen. Ze willen dat de koppeltjes, eventueel bij een nieuwe werkgever,  bij elkaar blijven en de arbeidsvoorwaarden moeten gelijk blijven.

Zij willen net zolang afwisselend op de Grote  Markt of op het Waagplein blijven staan tot dat geregeld is.

Deel dit artikel:

 1. Houdt vol met actie voeren de Nederlandse maatschappij wordt steeds verder uit gehold en het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter. De lonen lopen al jaren naar beneden .Kijk naar alle ZZP ers uur lonen van bruto 75 > 50 >
  35 > 20 per uur en dit is een kwalijk spel wat er gespeeld wordt. Mensen die werkloos worden komen in de Noordelijke provincies nooit meer aan de slag. Deze regering van groot verdieners in Den Haag plukt ons allen kaal.
  Onze provincie is een wingewest. Vroeger turf later gas en nu windmolens .En tussen 2025 en 2040 sterft ook nog eens 30 % van onze noordelijke 3 provincies (de baby boomers) Onze noordelijke bevolking bestaat nu al voor +8% meer 55-65 jarigen dan landelijk daar houdt Den Haag geen rekening mee.

 2. Onlangs verscheen er een superdik CBS rapport met daarin alle cijfertjes op een rij en dus ook Groningen. Groningers worden dus niet oud, viel mij op. Vergeleken met de rest van Nederland. Geen vergrijzing hier. Na > 64 neemt het gigantisch af. En er heerst niet alleen veel werkeloosheid, ook de inkomens van de Grunnegers behoren tot de laagste van het land. Ondertussen worden wel de vaste lasten opgetrokken, gelijk als de rest van Nederland!

  Vond het wel bizar, alsof ik de enige was, die in de cijfertjes heeft staan koekeloeren. Nergens in de Noordelijke media is erover geschreven!

  1. Sjoerd als je deze cijfers alle leest begin je wat te begrijpen maar de bevolking loopt wel degelijk terug en vergrijsd harder dan in de rest van Nederland. Je hoort de Noordelijke politiek met geen woord erover.
   De politiek is alleen bezig met grootheids waanzins projecten die honderden miljoenen kosten en geen blijvende werk gelegenheid opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *