Categorieën: Nieuws

Zorgen over woningen voor asielzoekers

Het aantal vluchtelingen in Groningen zal toenemen door de komst van een nieuw asielzoekerscentrum aan de Energieweg.

De PvdA vindt het belangrijk dat de asielzoekers verspreid door de stad gaan wonen. Daarom is het nodig dat er vaart wordt gemaakt met het woningbouwprogramma.

Er wordt ook nog gewerkt aan een asielzoekerscentrum aan de Ulgersmaweg,  dan is er in de stad plaats voor 1200 asielzoekers  plus nog de asielzoekers in de noodopvang aan de van Swietenlaan.

 

Eva Michiels

Bekijk reacties

  • Het aantal vluchtelingen in de stad neemt toe door dat er asielzoekerscentra komen. De toename van asielzoekers in Nederland heeft heel andere oorzaken. Dat mensen in Groningen in een AZC zitten betekent natuurlijk niet automatisch dat ze ook in Groningen gaan wonen als ze een verblijfsvergunning krijgen. Er moet sowieso meer betaalbare huur komen. Ook voor Nederlanders. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat voor asielzoekers alles uit de kast wordt gehaald en dat autochtonen daar de dupe van worden, doordat ze vele jaren langer moeten wachten. Er moet maar eens een regel worden gesteld aan de maximale wachttijd voor een woning. Desnoods bouw je containerdorpen die eventueel op termijn naar Syrië verscheept kunnen worden zodat mensen kunnen terugkeren naar hun geboortegrond en daar direct een huis hebben.

    • Helemaal eens Marc. Ergens moet een streep worden gezet! De raad heeft geen kwaliteit is onlangs maar weer gebleken.

      Er staan regulier woningzoekenden meer dan 15 jaar ingeschreven. De wethouder hield de raad onlangs voor een gemiddelde wachttijd van 3 jaar. Allicht, als je de zgn vernieuwingsurgenten en straks ook deze statushouders steeds voor laat gaan, dit haalt de gemiddelde wachttijd uiteraard naar beneden.

      Bovendien, waren de Syriërs sowieso gewend om in barakken te wonen in hun thuisland. Dus een containerwoning misstaat zeker niet en wellicht daarentegen ook nog een luxe met verwarmd water en elektriciteit.

      Ook zijn die gigantische huurverhogingen een gevaar voor de macro-economie. Waardoor velen hun toevlucht zoeken in 'koopjes'. Je kan gerust stellen, dat het failliet van de vele winkelketens en daarmee ook het verlies van werkgelegenheid eveneens op conto komt van dit huidig kabinetsbeleid van PvdA en VVD.

    • Al jarenlang is er een tekort aan sociale huurwoningen. Niet de mensen die recht hebben op een sociale huurwoning zijn het probleem maar het grote tekort aan sociale huurwoningen. Bij mij in de wijk zijn de woningen opgeknapt en zodra ze leeg komen worden ze verkocht. dat drijft het tekort aan sociale huurwoningen alleen maar op want er worden ondertussen geen sociale huurwoningen bijgebouwd.

  • De baantjespool van de PvdA heeft makkelijk praten. Dit met uitstekende vooruitzichten. Zij kunnen zich makkelijk een koophuis veroorloven om deze problematiek ontlopen. De Grunneger dat eveneens geteisterd wordt door de woningwet uit 1995 en eveneens bedacht door PvdA tijdens het paarse kabinet, waarin de privatisering en liberalisering van de woningcorporaties werd geregeld heeft uiteindelijk deze sector tot ontploffen gebracht. Met als dieptepunt het failliet van vestia. Waardoor de huurdersheffing werd ingevoerd en de uitverkoop van de sociale huisvoorraad. De spoeling alsmaar dunner!

  • De laatste jaren zijn overal in de stad sociale huurwoningen, bij voorkeur met subsidie, opgeknapt. En zodra ze leeg komen verkocht. Vaak onder het mom dat er gemengde wijken moeten komen met koop en huur door elkaar. Op de een of andere manier geld dit niet andersom, er worden in wijken waar alleen maar koopwoningen zijn geen woningen opgekocht om er sociale huurwoningen van te maken, hoezo gemengde wijken.
    Stop de verkoop van sociale huurwoningen en bouw daarnaast eens een flink aantal fatsoenlijke sociale huurwoningen. En niet het eenzijdige aanbod die je nu ziet op woningnet, voornamelijk beneden of bovenwoningen en flats in buitenwijken. Dan is er voor iedereen een fatsoenlijke woning te krijgen en worden mensen niet tegen elkaar uitgespeeld.

Recente berichten

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

6 minuten geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt…

2 uur geleden

Arrestatieteam houdt persoon aan na inval in containerwoning Vrydemalaan

Aan de Vrydemalaan is donderdagavond één persoon aangehouden in één van de containerwoningen voor studenten.…

2 uur geleden

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

13 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van de Laan Corpus den…

13 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

14 uur geleden