Categorieën: Nieuws

PvdD wil minder bomenkap

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de bomenkap in de stad. Er worden volgens deze partij te makkelijk en teveel bomen gekapt. 

Voor de aanleg van de P+R Reitdiep worden ruim 30 bomen gekapt. Meer dan 50 bomen in Paddepoel-Zuid moeten plaats maken voor de aanleg van een fietspad tussen het hoofdstation en station Noord. Bewoners zijn boos en zijn bang hun groene omgeving te verliezen. De Partij voor de Dieren heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. Ze willen onder meer weten of er voldoende gekeken is naar alternatieven. Ook is de kap volgens hen in strijd met eerder vastgesteld groenbeleid van de stad.

De PvdD heeft het stadsbestuur schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie.

Annemarieke Hunze

Bekijk reacties

  • Er wordt bij iedere kap voor een infraproject een uitgebreide boomeffectanalyse gedaan en er is ook een herplantplicht. Dat er nu veel gekapt wordt, komt omdat het in het broedseizoen niet meer mag.

  • TOTALE KAPPERIJ @ PADDEPOEL & SELWERD

    * Fietspad ACM-brug, Plataanlaan, gedeelte Pegasusstraat en Dierenriemstraat kappen 52 bomen en 2725 m2 houtopstand
    * Fietspad Park Selwerd naar Zernike kappen 70 bomen en 845 m2 houtopstand
    * Grote Beerstraat kappen 43 bomen en 2200 m2 houtopstand

    Totaal dus 165 bomen & 5770 m2 houtopstand alleen al in Paddepoel en Selwerd.

  • PvdD als passief. Ook een partij, dat zich pas begint te roeren, als de opinie daarentegen hevig wordt. De raad heeft totaal geen kwaliteit en laat zich van alles aanpraten door het college. Je kan een college ook sommeren PvdD!

  • Groen Slinks in Groningen kan beter het woord Groen van haar partijnaam weglaten. Ik heb Slinks de laatste jaren nooit kunnen betrappen op het in stand willen houden van het openbare groen in Groningen, integendeel zelfs, ieder vorm en iedere plaats tbv van nieuwbouw op de steeds schaarser wordende groene plekken in deze stad werd en wordt door hun ondersteund.
    Dacht toch echt te weten dat deze partij ooit voor het in stand houden van een natuurlijke en leefbare omgeving stond, het tegendeel blijkt waar te zijn.

    • Groen Links is niet zo behoudzuchtig dat iedere boom heilig is Middenweg. Maar men ziet er wel op toe dat er voldoende herplant wordt en de Natuur in de nieuwe situatie zich weer kan herstellen. Door je blinde haat tegen mensen die begaan zijn met de natuur en ook nog kunnen nadenken, zie je dat niet.

      • Ik denk wel te kunnen en te mogen stellen dat ik meer met de natuur begaan ben als menig (Groen) Slinks aanhanger, met dit verschil dat ik het niet als bij veel (Groen) slinks aanhangers bij het storten van een tientje laat om zo mijn geweten te sussen. Waar jij je ongefundeerde kletspraat toch telkens opnieuw weghaalt is mij niet bekend, of is dat iets wat je met Waldorf op het balkon bespreekt?

      • Jouw liefde tot de natuur beperkt zich tot het er met gemotoriseerde stinkbootjes door heen te varen..

    • Een grijze plaat alsof ze een milieupartij zijn. Ook de komst van de CO2 centrale in de Eemshaven komt op conto van GroenLinks

      • Dezelfde Groenlinksers, dat aan tafel zat bij de coalitieonderhandelingen voor de provincie. En toen het uitkwam, moest er allerijl een scenario worden bedacht. Dezelfde Weibe, dat nu zijn toevlucht heeft gezocht bij een waterschap als onderdeel van de banenpool. Man, man, man wat een toneelschap met slechte acteurs!

  • Eens met de Partij voor de Dieren en eens met de omwonenden!
    Ik heb toevallig vandaag de situatie ter plekke in Paddepoel-Zuid en Park Selwerd eens goed bekeken, en krijg sterk de indruk dat véél meer bomen en struikgewas weg moeten dan voor aanleg en verbreding van fietspaden nodig is.
    Het lijkt me dus verstandig als hier nog eens heel goed naar wordt gekeken.

  • Ik ben het zeer eens met PvdD. Er wordt niet alleen gekapt voor het fietspad en dat nog behoorlijk veel. Ook voor rioleringswerkzaamheden wordt er veel gekapt. Ik heb de boomeffectrapportages gelezen voor rioleringswerkzaamheden in de Grunobuurt. Die rapportages stellen nauwelijks wat voor. Zo wordt het kappen van een (potentieel) monumentale boom onderbouwd met het feit dat hij dicht bij de stoeprand staat. Dat betekent dat er vanuit de infrastructuur wordt gedacht en niet vanuit het groen. Ik schrik van de vijandige toon van Sjoerd, Middenweg en Marc.

    • Zo zijn we nu eenmaal Liesbeth. Ik ben niet per definitie voor of tegen kap, maar bepaal per geval. Natuur in de stad is niet heilig, er mag best af en toe wat weggehaald worden als daar verbeteringen van de infrastructuur tegenover staan of als er gebouwd moet worden, als je er maar voor zorgt dat er ook weer wat terugkomt. Erger vind ik het dat een straat als de Hortensialaan volledig kaalgeslagen wordt, omdat het straatbeeld er volledig mee naar de gallemiezen wordt geholpen en het weer tientallen jaren duurt voordat dat hersteld is.

Recente berichten

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het…

2 uur geleden

PvdA kijkt naar brandweerkazerne voor meer betaalbare en sociale woningen in Stadshavens

De nieuwe wijk Stadshavens moet meer sociale huurwoningen gaan krijgen. Dat vindt de raadsfractie van…

3 uur geleden

Lelylijn-ontbijt in Tweede Kamer op finaledag formatie

Voorstanders van de Lelylijn hebben deze woensdag in de Tweede Kamer een zogenoemd Lelylijn- ontbijt…

3 uur geleden

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein: ‘ze vinden ons niet aardig’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant…

4 uur geleden

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden…

4 uur geleden

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

8 uur geleden