Categorieën: Nieuws

PvdA fractie wil fusie Groningen ,Ten Boer en Haren

De PvdA fractie in Provinciale Staten wil een fusie van Groningen, Ten Boer en Haren. Ze vindt het rapport “Verkenning zelfstandigheid gemeente Haren” een duidelijk pleidooi voor die fusie. Het rapport is gisteren verschenen.

Het rapport geeft aan dat zelfstandigheid geen haalbare kaart is. Het is opmerkelijk dat het rapport aangeeft dat burgers en belanghebbenden onvoldoende bij het gemeentebeleid worden betrokken. Dat is een heel ander beeld dan nu door het huidige college van B&W en de coalitiepartijen in Haren wordt beweerd, vindt de fractie: “Hoewel het rapport in zijn advies beleefd nog wat slagen om de arm houdt, is er een bestuurlijk en financieel wonder nodig om Haren als zelfstandige gemeente te laten voortbestaan. Er moeten nu bestuurlijk knopen worden doorgehakt, want anders hebben de inwoners van de gemeente Haren het nakijken”. aldus fractoevoorzitter Romke Visser

De Statenfractie heeft het College van Gedeputeerde Staten om een reactie op het rapport gevraagd en dringt aan op snelle actie om te voorkomen dat er tijd wordt verspild en de gemeente Haren bij het vinden van samenwerkingspartners achter het net vist.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De enige verstandige optie. Helaas zit het verstand in haren alleen in de partijnaam en niet in de mensen.

  • Tendentieus rapport dat belangrijke aspecten, als evenwichtig natuurbeheer, blijkbaar niet belangrijk vindt en schreeuwt om een second opinion.
    De Harenaars hebben het nakijken, als de PvdA zijn zin krijgt, zult u bedoelen. Ze hebben dan niks meer in te brengen en mogen wel flink meer belasting betalen want ze zijn opeens ingezetenen van een stad met bijbehorende financiele tekorten en andere grotestadsproblematiek.
    Harenaars kunnen dus beter kiezen voor wat meer belasting betalen in ruil voor voorlopige zelfstandigheid.
    De stad is met steun van de provincie, duidelijk bezig met (partij)overrompelingspolitiek om zo snel mogelijk deze mooie landelijke gemeente te kunnen verkavelen en verrommelen in lucratieve stadsuitbreidingsgebieden, bouwterreintjes en nieuwe verbindings- in- en uitvalswegen.
    Haren kan daarom als landelijke gemeente, deeluitmakend van het Drentse stroomdallandschap, op den duur beter fuseren met Tynaarlo.

  • Dat Ten Boer fuseert met Groningen is allang beklonken. De schulden worden immers als gesaneerd met de stadjer. Ook qua organisatie is al veel overgeheveld. Annie uit Friesland is momenteel het boeltje al aan het voorbereiden. Zij een baan en wij de ellende!

  • Wat is de PvdA nu nog om iets te willen.een partij die niets meer voorstelt. En tenonder gaat aan het Haagse en Gronings gekronkel. Dus een toontje lager zingen zou ze niet misstaan.

  • Vanzelfsprekend moet Haren onmiddellijk bij Groningen! Dat gezeur van Haren steeds maar weer. Het wordt tijd, dat Haren flink wordt aangepakt. Niets meer te willen. Gewoon bij Groningen. Daar profiteren ze immers altijd al van?

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

10 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

10 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

11 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

12 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

12 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

13 uur geleden