Lastige Stadjer aangehouden

Bij sporenonderzoek vannacht op de Kastanjelaan werd een 63-jarige Stadjer aangehouden. Hij passeerde de afzetting en wilde ondanks diverse verzoeken niet vertrekken. Na verhoor mocht de man met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten.

Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van een incident eerder die nacht. Politieagenten moesten vrijdagavond waarschuwingsschoten lossen bij een verkeerscontrole op de Kastanjelaan in de wijk Selwerd. Een verdachte wilde er bij de controle vandoor gaan.“Op de Kastanjelaan werd een reguliere verkeerscontrole gehouden”, zegt woordvoerder Anne van der Meer van de politie. “Op een gegeven moment meldde een bekende van ons zich bij de controle. Hij had echter geen zin om gecontroleerd te worden en ging er vandoor. Om dit te voorkomen hebben we waarschuwingsschoten gelost.”

Behalve waarschuwingsschoten werd er door de agenten ook pepperspray gebruikt om de verdachte in te kunnen rekenen. “De man is overgebracht naar het politiebureau.” De verdachte raakte licht gewond.