Huize Dors is het leukste studentenhuis

Huize Dors aan de Moesstraat is uitgeroepen tot “het leukste studentenhuis van Groningen 2015/2016”. Dat bleek tijdens de finale van het evenement in Plaza Dansa.

Anderhalve maand lang werden studentenhuizen uitgedaagd om zich van hun beste kant te laten zien op gebied van brandveiligheid, inbraakveiligheid, hygiëne, sociaal en opruimen in huis. De brandweer, de politie, schoonmaakbedrijf Asito en de IKEA hebben de huizen grondig op alle thema’s geïnspecteerd. Er vielen meerdere huizen in de prijzen: zo ging de publieksprijs naar Huize Hoogh.

Het doel van deze wedstrijd was om bewustzijn te creëren bij studenten in de stad Groningen over hun leefomgeving, waarin de veiligheid van de studentenhuizen centraal staat. Het bewustzijn werd bevorderd door studenten zelf actief op zoek te laten gaan naar kennis over de verschillende deelthema’s.