Categorieën: Nieuws

Groningers fietsen massaal zonder licht

De politie in Groningen heeft vrijdagavond en -nacht rondom het centrum van Groningen 256 fietsers bekeurd die zonder verlichting reden.

Dit was ongeveer een derde van het totaal aantal gecontroleerde fietsers. Naast de boetes kregen de fietsers de folder Fietsverlicht! uitgereikt, omdat de controle onderdeel was van een regionale campagne. De controle werd over het algemeen gewaardeerd door de fietsers.

In twee maanden tijd zijn bijna 600 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder verlichting reden. Afgelopen najaar zijn de Groningse overheden met een fietsverlichtingscampagne begonnen. Fietsers zijn verplicht om in het donker, bij schemer of tijdens slecht weer verlichting te voeren. Veel mensen fietsen echter nog steeds zonder licht. Zij hebben vaak niet door dat ze gevaar opleveren voor zichzelf en voor anderen.

 

Elin Stil

Bekijk reacties

  • Eindelijk ze zijn een gevaar in het verkeer en als er iets gebeurt krijgt een automobilist de schuld.

  • Dagelijks blijven controleren en blijven verbaliseren, kun je het hele politiekorps in de gemeente Groningen en wellicht nog belangrijker de begroting- en exploitatietekorten van de diverse verliesgevende projecten in deze gemeente ruimschoots mee opvangen.

    • Het controleren van mensen die ten onrechte gebruik maken van de laad- en lostijden in de binnenstad om met de auto boodschappen te doen heeft een veel hogere prioriteit.

      • Lekker makkelijk om er iets anders van te maken. Ben je bekeurd ofzo. Fietsers zonder verlichting zijn gewoon erg lastig voor andere weggebruikers.

      • Middenweg begrijpt wel wat ik bedoel Gea, René ik begrijp dat je wel eens een fout geparkeerde auto of busje voor je bus hebt maar om ze dan direct maar voor mongolen te gaan uitmaken gaat wat ver.

      • ik reageer alleen maar op jouw reactie @mac..ik las ergens een spreekwoord die ging over een tang en een varken ..
        Ik vond dat precies op jouw opmerking passen ..
        Mag jezelf uitmaken of je de tang bent of het varken ..;)
        Ik zie het het niet echt...
        Dus..help me even uit de brand...

  • De boetes moesten € 1000,- zijn voor die donkere obstakels op de fiets. Volledig onzichtbaar en met een grote arrogantie. En stokverontwaardigd, als je als automobilist er iets van zegt. Pak ze maar aan!

  • Maar ze staan altijd in de binnenstad. Sla je slag in deze toch wel verlichte ruimte. Nooit op onveilige plaatsen, waar de het rendement minimaal is.

  • Ach, Marc wil gewoon zijn gelijk halen door ook nu weer tegen beter weten in, het op te nemen voor de duizenden fietsers in deze stad welke dag in dag uit bewust zonder licht rijden. Op het moment dat het misgaat en een fietser verongelukt, of aangereden wordt omdat deze het structureel verdommen fatsoenlijk licht te voeren, of de geldende verkeersregels bewust negeren, is Leiden in last en zwijgen lieden als Marc.

    @Gea,

    Marc heeft er moeite mee dat er hardwerkende mensen bestaan welke zo nu en dan, zonder wie dan ook tot last te zijn, tijdens venstertijden in deze stad boodschappen doen met een bedrijfsauto en hiermee de plaatselijke middenstand te steunen door daar moeilijk hanteerbare en/of te zware aankopen te doen in plaats van achter hun pc of I-pad via internet dezelfde goederen aanschaffen bij een webshop.

Recente berichten

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

30 minuten geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

55 minuten geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

2 uur geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

3 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

4 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

4 uur geleden