Dick Lukkien van FC Groningen naar Emmen

Dick Lukkien gaat na dit seizoen weg bij FC Groningen. De assistent van hoofdcoach Erwin van de Looi wordt met ingang van het komende seizoen van FC Emmen. Lukkien heeft overeenstemming bereikt over een tweejarige verbintenis.

Dick Lukkien is sinds 2010 in dienst bij FC Groningen. De Veendammer was eerst drie seizoenen trainer/coach van Jong FC Groningen en vanaf 2013 assistent-trainer van de eerste selectie. Hij was kandidaat om Erwin van de Looi op te volgen als hoofdtrainer, maar de keuze viel op Ernest Faber.

Lukkien had nog een doorlopend contract bij FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland stelt dat de club hem de overstap naar Emmen gunt. Lukkien was al in beeld bij FC Emmen nadat trainer Marcel Keizer de overstap maakte naar SC Cambuur, maar Nijland wilde hem toen niet laten gaan.