Categorieën: Nieuws

Brainstormsessie over pand V&D

Afgelopen week is in besloten kring, onder leiding van wethouder Joost van Keulen, gepraat met de eigenaren van het V&D pand aan de Grote Markt.

Het was een brainstormsessie, waarin werd gesproken over de mogelijkheden die het grote pand biedt. Diverse suggesties passeerden de revue, onder ander de mogelijkheid van een bedrijfsverzamelgebouw, bijvoorbeeld gericht op media.

Na afloop werden, om inspiratie op te doen, diverse locaties in de stad bezocht, ook de binnenstadsvisie werd toegelicht door de wethouder

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ik maar denken dat V&D niet gered is omdat Hudson's Bay de vastgoedeigenaren een dikke worst voor hield. Na het mislukken dan de doorstart, heeft de media daar kennelijk de aandacht voor verloren en is er alleen nog maar aandacht voor initiatieven om er allerlei frutselprojectjes in te stoppen.

    • De provincie moet maar miljoenen euros subsidie beschikbaar stellen, Groningen is de economische moter van het Noorden! Dat mag niet verloren gaan. Desnoods worden er dit jaar nog maar meer opcenten gevraagd van de inwoners van de provincie.

      Stop zowel daar als in de Bijenkorf een Jumbo, trekt veel publiek en dat is belangrijk. En het Forum, nog even wachten op nog een aardbeving en dan de NAM overtuigen dat we er een concertzaal van maken. Goed voor de economie, dat ziet de NAM ook vast wel in! Maar voordat de Jumbo in de Bijenkorf gaat maak dat tot een exclusieve VenD outlet. Dat trekt wel mensen met de trein tot vanuit Vlissingen naar Groningen.

      En UMCG en Martiniziekenhuis moeten ook extra subsidies krijgen, dat kan die provincie best regelen, daar doen ze de laatste tojd toch niets anders dan hamerstukken. En net als de Universiteit en Hanzehogeschool moet iedereen gewoon luisteren naar deze partijen, dat is gewoon heel belangrijk in deze onzekere tijd.

      En om de economie van het Noorden nog verder te helpen moet er een zesbaansweg, die op de nieuwe ringwegin Zuid aansluit, naar vliegveld Eelde komen.

      Als we de Chinezen er van overtuigen om dat deels te financieren, worden ze hier ook wel toerist. Immers waar je je geld insteekt ben je ook in geinteresseerd om te volgen.

  • Poot hier het forum in ,en als het forum binnen een jaar failliet is kan er zo weer een winkel in.
    en bouw op de plek waar het forum gepland is wat fatsoenlijks.

    • Harm,
      u haalt me de woorden uit de mond.
      Ik zou i.p.v F***m (krijg het niet uit mijn toetsenbord!) HET MONSTRUM hebben vermeld.

  • Gewoon een nieuw goed warenhuis (zoals Galeria Kaufhof of Galeria Inno) is het enige, wat Groningen centrum kan redden. Een stad zonder warenhuis ga je niet heen. Zie b.v. alle Duitse steden, Kaufhof en Karstadt, Harrods, Galeries Lafayette, Printemps, Samaritaine, KaDeWe, Inno enz.. Geen kleinschalige rommel. Eén groot warenhuis op de Grote Markt, die op de Grote Markt per tram bereikbaar is! Maar het zal dankzij dat vreselijke d'66 wel niet doorgaan.

  • Harm je hebt groot gelijk stop de nieuwbouw Forum en de inhoud Forum in V&D. Wat wordt er vele tientallen miljoenen uit gespaard.

    • Voor het gemak maar even vergetend dat de V&D niet van de gemeente is, ook voor miljoenen moet worden verbouwd om de forumactiviteiten er te huisvesten en dat commerciële partijen er een veel te hoge huur voor zullen vragen.

      • mag ik er dan ook de sunk costs in het huidige forumplan bij tellen? Het wordt in ieder geval een stuk meer dan de 70 miljoen die het de stad nu kost.

  • Gewoon een heel grote parenclub van maken, met diverse speelruimtes , zwembad en whirlpool , leuke BDSM ruimte, mooie bar er in, paar dans palen, ik zie het helemaal zitten

  • Het staat leeg, er zitten ook roltrappen in, er bestaat op dit moment ook geen bestemming voor, ook hier zal er een te hoge huurprijs voor betaald moeten gaan worden, kortom, het straks leegstaande pand van V&D kan de vergelijking met het forum wel aan. Maak er een fietsenstalling voor luchtfietsen van, de luchtfietsen zelf worden straks genoeg in het nog te bouwen Huis van Niets gebouwd. Laat Nijdam de verhuur regelen, deze is tenslotte een kei gebleken in het verkopen van gebakken lucht.

  • Er zijn in de stad Groningen en Groningse Staten wel 2 mensen van bouwend Nederland die belangstelling voor dit pand hebben ! Ra ra ra wie ?

Recente berichten

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

2 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

2 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

4 uur geleden

Fietser lichtgewond door botsing in Lewenborg

Bij een ongeluk met een personenauto in Lewenborg is maandagmiddag een fietser lichtgewond geraakt.  (meer…)

4 uur geleden

Kamerfractie SP roept minister op om publiek beschermingsbewind in Stad weer mogelijk te maken

Hoewel de gemeente Groningen zich juridisch heeft neergelegd bij de uitspraak van de rechter over…

4 uur geleden

Bevrijdingsfestival Groningen vindt editie 2024 geslaagd, maar bezoekersaantal valt weer tegen

Het Bevrijdingsfestival Groningen noemt de editie van het festival van afgelopen zondag een 'inspirerende en…

4 uur geleden