Categorieën: Nieuws

Woonwagenkamp Damkat familie moet verdwijnen

Het woonwagenkamp naast de Berlagebrug bij het Damsterdiep moet per 1 april verdwijnen. Na de bouw van de Berlagebrug zou de familie nog vijf jaar mogen blijven. Deze periode is inmiddels verstreken.

De gemeente is nog niet met de familie tot een oplossing gekomen. Volgens de Damkat familie komt de gemeente met te weinig alternatieven. Dit terwijl de gemeente zegt dat ze wel degelijk met alternatieven zijn gekomen en de ontruiming al een aantal keer is uitgesteld.

Medestanders van de familie zijn inmiddels op Facebook een petitie gestart om de ontruiming tegen te gaan.

Anieck Diemer

Bekijk reacties

  • Het ziet er om eerlijk te zijn ook niet uit. De bewoners zullen wel dwars liggen omdat ze helemaal niet willen verkassen.

    • precies, hoe hondsbrutaal moet je zijn om op TV te gaan klagen over je zielige kindertjes terwijl je al 5 jaar weet dat je moet verhuizen.

  • Je hebt iets ondertekend en je wist dat dit er aan zat te komen,, 5 jaar gratis wonen en dan vertrekken. deal is deal. je beter laten voorlichten voor je tekent en niet achteraf piepen. Als je dan het dan zo goed voor hebt met je kinderen had je je beter voorbereid om ze dit gedoe te besparen in plaats van ze er in te betrekken.

    Maar nee ... 8 week van te voren de media opzoeken, je kinderen er bij halen , drama creëren, pro bono advocaatje er op en alles lekker frustreren. Niks voorbereiden roepen dat je "nergens heen kan" gewoon lekker moeilijk doen.

    Zou wat zijn als de gemeente daadwerkelijk op 1 April met een bulldozer dat terrein leeg veegt.. incl alles wat er staat.. dan is het huilen geblazen en is Nederland te klein en daar hoopt men op uitmelken tot de max en hopen dat de gemeente na 5+ jaar alsnog over de brug komt met centen.

  • sjonge jonge, wat zijn sommige mensen toch altijd alleen maar te vinden in de rol van 'slachtoffer'. Het is toch niet te geloven, 5 JAAR heb je om verhuisplannen te maken en iets van je leven te gaan maken. En wat doen ze: zeuren en zeiken en alleen maar naar anderen wijzen. Zo jammer dat Groningen stampvol zit met dit soort mensen: ze willen niks, ze kunnen niks, maar wel ALTIJD naar een ander wijzen. Sorry, dit moet er even uit.

    • De overeenkomst is al in 2009 getekend. Die 5 jaar zijn dus al twee jaar overschreden. Nu de woningmarkt aantrekt kan de gemeente het terrein verkopen aan een ontwikkelaar. Dat is de reden dat ze nu pas serieus wordt met ontruimen. Die autosloop is vorig jaar al weggegaan. Dat moet de familie damkat ook wel opgevallen zijn :p

  • Het is jammer dat OOG het oor zo heeft laten hangen naar de familie Damkat. Was er geen enkele vertegenwoordiger van de gemeente bereid om de - op zich trouwens glasheldere - situatie te becommentariëren?
    Ook werd niet duidelijk welke alternatieven de familie heeft aangedragen. Ze lijken hoe dan ook niet erg sterk te staan, en dat pathetische geklets over de 'kindertjes' is natuurlijk tenenkrommend.

Recente berichten

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

2 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

3 uur geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

3 uur geleden

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten…

4 uur geleden

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

13 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

14 uur geleden