Vrouw (48) overleeft ongeval Winschoterweg niet

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een 48-jarige vrouw uit Groningen heeft een eenzijdig ongeval, vrijdagavond op de Winschoterweg, niet overleefd. Ze zat in een personenauto die van de weg raakte en in een sloot terecht kwam.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De auto werd bestuurd door een 48-jarige man uit Haren. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht; zijn verwondingen leken mee te vallen. Vanwege vermoeden van alcoholgebruik is van hem in het ziekenhuis een bloedproef genomen. Een derde inzittende, een 26-jarige man uit Sappemeer, is ook gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder raakte ter hoogte van het afvalverwerkingstation met de rechterwielen in de berm en raakte daardoor in een slip. Vermoedelijk heeft de man kort daarvoor op de Winschoterweg een personenauto aangereden die net vanaf de Bornholmstraat deze weg op reed. Deze auto, bestuurd door een 45-jarige man uit Sappemeer, raakte daarbij beschadigd. Vervolgens reed de Harense automobilist verder, zonder te stoppen. Kort daarop raakte hij dus van de weg. De man is enkele uren na het ongeval, na behandeling in het ziekenhuis, aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verdere onderzoek.

 

foto: Sander Graafhuis, 112 groningen