Categorieën: Nieuws

Stadspartij wil warm rood centrum

De Stadspartij pleit ervoor om de binnenstad in te richten met warme rode stenen die passen bij een historisch stadscentrum als Groningen, in plaats van de huidige gele steentjes.

Ook het steeds verder verdwijnen van fietsklemmen uit de binnenstad is de Stadspartij al lange tijd een doorn in het oog. De klemmen worden veelal vervangen door zogenoemde fietsparkeervlakken.

Voor bezoekers van de binnenstad komen er in de toekomst meer stallingsplekken, maar dat geldt niet voor bewoners van de binnenstad. De fietsklemmen achter V&D komen wat de Stadspartij betreft weer terug, juist omdat deze straat hier uitermate geschikt voor is.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Wat weer een geklets.
    Waar denkt de Stadspartij de miljoenen vandaan te halen om de gele steen te vervangen door een rode? Het zou een mooi voorbeeld van kapitaalvernietiging zijn.
    De nieuwe fietsvakken leveren een heel wat beter straatbeeld op dan met klemmen waar fietsen scheef en vaak kapot in staan. Door de vakken kun je veel meer fietsen kwijt op dezelfde ruimte.
    Het valt me ook tegen van de Stadspartij dat ze niet eerst de Stadjers raadplegen voordat ze roepen dat een rode steen mooier. Dat lijkt me typisch een smaakkwestie en niet een vaststaand feit zoals de Stadspartij kennelijk denkt.

  • Lijkt mij ook een kwestie van smaakverschil. Persoonlijk vindt ik de gele steentjes erg mooi en de stad een warme uitstraling geven. Het zou inderdaad zonde van het geld zijn deze te vervangen. Die fietsklemmen zijn de pest voor je fiets. Doe mij maar fietsvlakken.

  • Ik juich andere stenen alleen maar toe. Het idee van allemaal in dezelfde richting gelegd is leuk, maar in sommige straten lijkt het echt nergens op omdat ze net niet evenwijdig aan de gevels liggen. Ze zijn goor en ranzig en het kost vreselijk veel moeite om ze enigszins toonbaar te houden. Ook vind ik ze vaak vloeken met de bebouwing. Maar je hoeft niet in één keer de gehele binnenstad te veranderen natuurlijk. Je kunt beginnen op de Grote Markt als er toch al opnieuw bestraat wordt. Richting de straten er omheen kun je een langzame overgang maken naar geel met verspringende kleuren. Eerst af en toe een geel steentje er tussen en de intensiteit opvoeren en na een paar meter gaat het verder als het pure geel wat er al ligt.

    Verder zou ik dan per straat kijken hoe en wat in de toekomst. Misschien juist niet weer ervoor kiezen de hele binnenstad in dezelfde kleur te doen. Op de manier zoals ik de overgang zie van geel naar een andere kleur, zo zou je ook de straten zelf kunnen maken als soort patchwork. Als je daarvoor x kleuren kiest kun je daarmee spelen en beter aansluiten bij bebouwing en bepaalde straten. In de ene straat kies je voor verhoudingsgewijs meer rood, waar je in een andere straat bv meer een beige/bruine kleur de overhand laat hebben.

    Het is een beetje hetzelfde als mijn ouders die al 40 jaar alles saai donker eiken hebben... 'dan moet alles vervangen worden, weet je wat dat kost?' haha. Nou ja, dan komt het er dus nooit van. Terwijl verschillende soorten en materialen meubels bij elkaar nou juist een spannende mix kunnen opleveren.

  • De stadspartij is een nostalgisch zootje. Groningen heeft juist een unieke uitstraling door het geel. Er moeten wel weer klemmen komen, je moet het de veelplegende verslaafden niet te makkelijk maken. Vervang fietsklemmen voor beugels, zodat je in ieder geval je fiets vast kunt zetten.

  • De nieuwe plannen kleuren de straten in de binnenstad sowieso zwart.
    De keus is dus al gemaakt door onze wakkere(?) bestuurders.

Recente berichten

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

1 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

1 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

1 uur geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

3 uur geleden

Bevrijdingsvuur brandt in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

3 uur geleden

NK Jeugdschaken in Hoogkerk ten einde: “Tot op de laatste dag bleef het ongemeen spannend”

Het NK Jeugdschaken dat dit jaar in Hoogkerk werd gehouden is ten einde. De toernooiorganisatie…

4 uur geleden