Categorieën: Nieuws

“Onderhoud openbare ruimte dik in orde”

Het onderhoud van de stad heeft afgelopen jaar ruimschoots voldaan aan de doelstellingen van de gemeenteraad. Dit blijkt uit het jaarlijkse BORG-onderzoek. Dat staat voor Beheer Openbare Ruimte Groningen.

De inspectie wordt ieder jaar uitgevoerd door ruim 120 betrokken Stadjers. Zij gaven het onderhoud een score van 95 procent en dat is 2 procent hoger dan het jaar ervoor.

Wel zijn de beoordelingscriteria voor de onderdelen ‘groen’ en ‘schoon’ sindsdien verlaagd, vanwege doorgevoerde bezuinigingen. Vergeleken met 2014 is er een lichte teruggang op dit gebied te zien. Het gaat onder meer om zaken als straten, straatmeubilair, verlichting en speeltoestellen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Rest de vraag, wie zijn die 120 betrokken stadjers?!

    De beoordelingscriteria voor de onderdelen ‘groen’ en ‘schoon’ zijn door de 120 betrokken stadjers' verlaagd', maar dit word volgend jaar weer opgepoetst door het A-kwartier .. LOL

    Wat een farce.

  • Mag ik in dat groepje van 120? En als dat niet kan eens ff met ze praten of wat foto's enz mailen?

    Die score haal je alleen maar als de Milieudienst weet waar die 120 personen wonen en daar ff haar eerk wel goed doet. Ik wil ook een schone straat zonder belachelijk veel zwerfvuil/fietswrakken/left-overs-na-maandelijkse kamerverhuisdag!

  • Denk dat het een groepje ambtenaren van de dienst zelf waren die in de verschillende wijken wonen. Kijk eens om je heen dan zie je dat het zwerfvuil toegenomen is. Het is in een aantal wijken regelmatig een puinhoop ook bij de containers.Met dit soort berichten probeert de gemeente de burgers zand in de ogen te strooien. De medewerkers van de milieudienst willen wel maar worden teruggefloten door hun managers. Plus een college dat overal op bezuinigd omdat ze prestige opjecten hebben die ze koste wat het kost door willen zetten. In het verleden zat er een wethouder dit het goed voor elkaar had . Deze heeft alleen maar praatjes en geen verstand van zaken vind ik.

  • Weer een hoop meningen zonder even op zoek te gaan naar de feiten. Wanneer je even de moeite neemt om te googelen dan ontdek dat je het buurtbewoners, al dan niet aangesloten bij een wijkorganisatie het borgonderzoek verrichten.
    Wel lekker makkelijk om van alles te suggereren over manipulaties ed zonder ook maar de feiten te kennen. Wanneer je zelf mee wilt doen dan kun je je gewoon aanmelden ipv hier te zeuren over een roestige fiets in je straat.
    Je kunt natuurlijk ook zelf een keer de handen uit de mouwen steken ipv hier voortdurend maar een beetje te jammeren over alles wat anderen je aandoen.

Recente berichten

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

3 uur geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

3 uur geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

4 uur geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

4 uur geleden

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden in de stad verschillende activiteiten plaats. (meer…)

5 uur geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

5 uur geleden