“Nederlaag FC Groningen tegen Ajax onnodig”

Doelpuntenmaker Danny Hoesen noemde het zonde dat FC Groningen zondag in de met 2-1 verloren wedstrijd in de Euroborg tegen Ajax op achterstand kwam.

door Liesanne de Haan

Hoesen vond dat FC Groningen in de eerste helft beter voetbalde dan Ajax. ‘’In de tweede helft zette Ajax meer druk.’’ Hoesen zei over zijn goal in de extra tijd dat die er lekker in ging maar dat de goal te laat viel. ‘’Ik weet dat ik een goede trap heb dus ik heb daarom ook de vrije trap opgeëist.’’

Hoesen was er vanuit gegaan dat hij in de basis zou staan, maar kreeg één dag voor de wedstrijd van trainer Van de Looi te horen dat Sorloth de voorkeur kreeg. ‘’Dat is zuur, maar het is simpel als de trainer zegt dat je niet speelt, dan speel je niet’’.

Aanvoerder Rasmus Lindgren betitelde de nederlaag tegen Ajax als onnodig. ‘’De eerste helft speelden we goed, maar Ajax zette meer druk in de tweede helft en dan wordt het moeilijker om op te bouwen.’’

Maduro gaf na de wedstrijd aan dat hij Ajax niet goed vond spelen en betiteld de twee tegen goals als ‘’weg gegeven cadeautjes.’’