Categorieën: Nieuws

GroenLinks verzet zich tegen hoogspanningskabel

GroenLinks verzet zich tegen de aanleg van een hoogspanningskabel tussen de Eemshaven en Hoogkerk.

De hoogspanningskabel is nodig omdat er steeds meer energie vanuit de Eemshaven naar de rest van het land moet.

GroenLinks is hier niet tegen, maar de partij maakt zich wel zorgen over de aantasting van het landschap in Reitdiepdal en Middag-Humsterland en de gevolgen voor weidevogels.

Statenlid Harrie Miedema wil een gedeelte ondergronds aanleggen om de natuur te sparen. GroenLinks is bereid hiervoor extra de portemonnee te trekken.

Kirsten Lembrechts

Bekijk reacties

  • Toch wel bijzonder willen we overal en nergens Groene stroom hebben door middel van windmolens, maar er dan geen kabel naar toe? Of mogen die windmolens en electriciteitskabels alleen in die gebieden worden neergeplempt waar Groen links niet is te vinden?

  • Uitstekend (en in feite gewoon noodzakelijk!) plan om natuur en landschap te beschermen...!
    De voorspelbare zuurpruimerige reacties hier ten spijt.
    Komt u maar.

  • Gaat Groen Slinks dan ook haar leden adviseren niet nog langer een pc, I-Phone, I-Pad of Google te gaan gebruiken? En die weidevogels vliegen er echt wel om heen hoor! Laat men zich maar druk gaan maken over de horizon- en lichtvervuiling aan de zijde van de stad Groningen, daar waar het Middag-Humsterland overgaat in de stad Groningen, met de verlichte poliepen als daar o.a. zijn alle hoogbouw, de Linnaeusborg van de Hanzehogedroomfabriek of de Cortingborg. Waar je inhet verleden een donkere stad kon zien, is het nu zo langzamerhand verworden tot het Westland, alsof er overal in de stad verlichte kassen staan.

  • Over hoogspanningsmasten gesproken. De Masten die van de Euroborg naar Vierverlaten lopen mogen ook wel eens vervangen worden door ondergrondse kabels die je mooi langs de ring kunt aanleggen.

  • @ Middenweg: zie je wel wat ik voorspelde :-)
    En fijn dat ik nu weet dat GroenSlinks (waar ik overigens niet op stem, en ook niet op GroenLinks... maar dat terzijde) de schuld is van de horizon- en lichtvervuiling bij Groningen. En eigenlijk is deze partij ook verantwoordelijk voor de hoogspanningsmasten tussen Eemshaven en Vierverlaten (dat uiteraard vanwege hun I-Phone, I-Pad en gebruik van Google), nietwaar. Bedankt voor deze zeer genuanceerde en afgewogen middenwegreactie.
    Ben er nu volledig van overtuigd dat GroenSlinks (briljánte en geniále woordspeling trouwens, chapeau) een farce is en de meest milieuONvriendelijkste partij. Laat ze een voorbeeld aan milieupartijen VVD of CDA nemen zou ik zeggen.
    Mijn dank is dus groot... dankzij jou heb ik waarlijk het licht gezien, top!

  • Doe je het licht wel uit Anton? Heb jij ooit iets van tegenstand gehoord bij het onzalige idee om van deze eens zo mooie ruimtelijke stad een compacte stad vol hoogbouw poliepachtige bouwwerken te gaan maken? Ik niet! Heb jij ooit tegenstand van Groen Slinks vernomen waar het om de bijbehorende licht- en horizonvervuiling gaat? Ik niet! Het enige wat ik van hen vernam is hoe mooi het wel net is om van de duisternis te genieten als je vanuit Groningen richting Adorp loopt...... Andersom heb ik nooit een reactie van hen vernomen. Wat is nu dan het probleem? Dat er masten worden vervangen om de grote hoeveelheden energie richting Vierverlaten te transporteren. So what? Groen Slinks wil geen halt toe roepen aan ongebreidelde bouw in deze stad en/of provincie, zie dit dan ook niet als een probleem, maar als een noodzaak. Ik zeg ga gewoon door met plaatsen (men is trouwens al met de aanleg begonnen) maar dat terzijde.

  • Precies, daarom zei ik dus ook: Groen Slinks is de meest milieuONvriendelijke partij... snap je wel? :-D
    Groen Slinks? Een farce, een grof schandaal... onmiddellijk opdoeken... kamervragen!
    Ja, ik doe het licht wel uit bij Groen Slinks.
    Tot zover maar weer mijn extréém genuanceerde middenwegreactie.

  • Het leven met een Groen(S)links-complotstresstraumasyndroom valt natuurlijk ook niet mee... xD

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

8 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

9 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

13 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

14 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

16 uur geleden