FC Groningen verliest van Ajax

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis met 1-2 verloren van Ajax. Pas in de laatste minuut maakte de thuisploeg een treffer. Groningen blijft op de negende plaats in de eredivisie staan.

Michael de Leeuw, Hedwiges Maduro, invaller Oussame Idrissi, Sørloth en Jesper Drost kregen in de eerste helft grote kansen voor Groningen, maar gescoord werd er niet. Wel moest Bryan Linssen de wedstrijd al na een kwartier verlaten met een hamstringblessure.

Anwar El Ghazi zorgde in de 59e minuut voor de 1-0. Tien minuten later maakte Lasse Schöne de 2-0 vanaf de strafschopstip. De laatste twintig minuten moest Ajax het met één speler minder doen, want Mike van der Hoorn kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Pas in de slotminuut maakte Hoesen vanuit een vrije trap de  1-2.

De volgende kans om te scoren is volgende week zaterdag, dan speelt FC Groningen uit tegen AZ.