Donar wint basketbalthriller

Donar heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van koploper Landstede Basketbal uit Zwolle. De Groninger basketballers bogen in het laatste kwart een achterstand van 15 om in een winst met één punt: 83-82.

Landstede ging furieus van start en stond lange tijd voor, mede door een niet te stoppen Jessey Voorn (ex-Donar). Hij maakte alleen al 12 punten in het eerste kwart, en 23 in totaal. Toch won Donar dit kwart met 26-25. Bij rust was het 38-40, en na drie kwarten 60-64.

In het laatste kwart liepen de Zwollenaren al gauw uit naar 61-76, en de wedstrijd leek gespeeld met nog 6,5 minuut op de klok. Maar Donar kwam terug, en toen Jason Dourisseau met nog 42 seconden op de klok de stand op 83-82 bracht, was dat de eerste voorsprong in lange tijd. In de laatste aanval wist Landstede niet meer te scoren.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 18 punten, Lance Jeter met 15 punten en Ross Bekkering met 13 punten. Chase Fieler had een ‘double-double’ met 12 punten en 10 rebounds.

Donar blijft op de derde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 22 punten uit 16 wedstrijden.