Categorieën: Nieuws

Wethouder steekt hand in eigen boezem over topsalaris

Wethouder Paul de Rook steekt zijn hand in eigen boezem. Hij vindt dat het stadsbestuur de raad de hoogte van de vergoeding voor Jos Hillen had moeten melden.

Hillen werkte tegelijkertijd als vliegvelddirecteur en projectleider van de Zuidelijke Ringweg. Groningen Airport Eelde betaalde voor Hillen van 2009 tot en met 2012 gemiddeld 169.000 per jaar. Als projectleider van de ringweg ontving Hillen van 2010 tot en met 2014 gemiddeld 350.000 euro per jaar plus een onkosten vergoeding van 150 a 180 euro per dag Het stadsbestuur ging akkoord met het salaris van Hillen. Maar de Rook vind dat dat gemeld had moeten worden aan de raad.

Een dergelijk salaris is nu vrijwel uitgesloten, salarissen van meer dan honderd euro per uur moeten goedgekeurd worden door de gemeentesecretaris.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • €100,- p/u is een mooi rond bedrag maar is er ook een maximum aan het aantal uren p/m (er zitten 720 uren in een maand)?

    • Helemaal mee eens. De raad zal zeggen wij zijn ontdaan maar vinden het geweldig dat de wethouder de hand in eigen boezem steekt en daarom ondernemen we geen verdere actie.
      En zo kan dit college verder blunderen. Lijkt het kabinet wel. Gewoon sorry zeggen en het is klaar.

  • Let me guess. De raad op zijn beurt 'zand erover' .. Omdat de politieke partijen als eigen belang nogal verstrengeld zijn. Overigens wordt de raad door menig Grunneger niet erkend vanwege de vele import. Een schoffering van de partijbesturen ten aanzien van de Grunneger.

  • en 't is altijd beter om even vrijwillig de hand in eigen "democratische" boezem te steken. het kost niks, het verruimt je politieke marges op en je kunt doorgaan op de oude voet..

  • Geachte Groningers, Het project zuidelijke ring begon in 1992 en stadsbestuur en provinciale staten zeiden Ja om de zuidring te verbeteren. Ieder zei Ja. Maar waar zei men Ja tegen. Niemand wist het. Nu komt het plan boven water.Het commentaar van Hillen ik moest de A 7 verkeerslicht vrij maken.De A 28 is niet belangrijk en op maaiveld niveau is ook niet mijn zaak.Het project wordt door de Provincie voor 81 % betaald en stad Groningen 7 % en de minister betaald
    11 %. De kleinste betaler heeft toestemming gegeven voor het bovenstaande abnormale salaris en dubbele baan.
    Zoek het uit ! Er vinden hier ook belangen verstrengeling plaats door bepaalde heren.
    Zo wordt er met ons publiekelijk geld om gesprongen.Kom in opstand tegen deze heren en trek de stekker uit deze zuidelijke ringweg.

  • In het jaar 2010 was mevrouw Karin Dekker (GroenLinks) wethouder van Verkeer & Vervoer en Financiën. Tijdens haar bewind is deze superdure deal gemaakt. Bonjour tristesse.

    Die externe projectleider van de Regiotram Groningen verdiende ook enorm veel!

  • Deze bestuurders spelen met publiekelijk geld en zelf zand erover gooien en de lasten maar verhogen om hun salarissen te kunnen betalen. Stop met de groot heids waanzin.

  • Beetje bijzonder dat sommige reageerders denken dat een wethouder alles weet van wat voor zijn tijd zich heeft afgespeeld.
    Ook zijn voorganger was waarschijnlijk niet op de hoogte van de dubbele beloning in dezelfde periode.
    Muizert speculeert er weer driftig op los en weet er altijd wel 'feiten' bij te slepen die irrelevant zijn.

  • Ja een andere reactie hadden we dan ook niet verwacht.. Moet zeggen Jack is opvallend stil geweest de laatste tijd. Of zit hij niet meer in de politiek?

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

4 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

6 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

6 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

6 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

7 uur geleden