Categorieën: Nieuws

1250 Handtekeningen voor bussen in de binnenstad

De SP verzamelde in korte tijd 1250 handtekeningen van Stadjers voor busverkeer in de binnenstad. Het stadsbestuur wil bussen juist weren van onder andere de Grote Markt.

Volgens de SP zorgen deze plannen ervoor dat het centrum voor vele Stadjers minder toegankelijk wordt. De SP heeft zelf een alternatief bedacht waardoor verschillende stadswijken een directe verbinding met de Grote Markt of de A-kerk blijven houden.

Het OV-consumentenplatform Groningen nodigde eind januari raadsleden uit om twee weken lang alleen van het openbaar vervoer gebruik te maken. Hiermee wilde het platform de raadsleden laten ervaren hoe het openbaar vervoer werkt.

Het stadsbestuur denkt nog na over kleinschalig vervoer in de binnenstad zelf. Volgens het consumentenplatform is dat plan niet goed uitgewerkt. Volgende week woensdag neemt de gemeenteraad een besluit over de binnenstadsvisie waar het busplan onderdeel van is.

 

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Een volledig wandelpromenade van de binnenstad biedt ook veel voordelen SP. Gehandicapten die moeilijk ter been zijn en dus niet meer van de sokken worden gereden! Overigens was ik een zoon van een gehandicapte vader.

    Wellicht ook veel minder kankergevallen als gevolg van de fijnstof. In het kader van de 'eigen risico' ook een punt van aandacht voor de SP, toch?!

  • Vanzelfsprekend de bussen op de Grote Markt laten, nog liever nog een stadstram. Van de sokken worden gereden is natuurlijk puur stemmingmakerij net als fietsen in de tramrails. De OR van Q-buzz heeft zich terecht uitgesproken tegen het plan. Het is een kernhalte, net als het Hoofdstation, dus er moest helemaal geen discussie over zijn'. Het is een speeltje van dat arrogante D'66. De binnenstad wordt een griezelig doodstil gebied 's avonds, waar je je niet prettig voelt. De buschauffeurs met hun mobiele verbinding kunnen bij ongeregeldheden de hulpdiensten informeren. dat kan straks niet meer. Mij niet meer gezien in de binnenstad!

    • Over stemmingmakerij gesproken Bos 'De binnenstad wordt een griezelig doodstil gebied ’s avonds, waar je je niet prettig voelt'.

      Overigens, heb ik mij nooit veilig gevoeld op het zebrapad met in de nabijheid een intimiderende buschauffeur alsook de taxi's. Het is wel beter geworden, nadat er veel kritiek daarop ontstond een aantal jaren geleden.

  • De bussen verpesten het binnenstadsklimaat. Het is heel goed dat ze van de Grote Markt worden geweerd. Je kunt altijd nog uitstappen op het zuiderdiep of de diepenring. Alles is dan ook goed te bereiken.

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

1 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

2 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

2 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

2 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

3 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

11 uur geleden