Categorieën: Nieuws

Werkgroep Noorderkerk wil duidelijkheid

De Werkgroep Noorderkerk wil nu duidelijkheid. Er worden ruim 100 nieuwe jongerenwoningen in en rond de Noorderkerk gebouwd. 

De bouwvergunningen werden eerst ingetrokken maar de bouw lijkt toch door te gaan en daar is Werkgroep Noorderkerk niet blij mee. De werkgroep raakte verwikkeld in meerdere procedures. Woensdag vindt er een spoeddebat plaats in het stadhuis, aangevraagd door de SP en de Stadspartij. De bewoners hopen dat het debat duidelijkheid verschaft.

De bewoners willen een diversiteit aan woonvormen, dus liever niet alleen maar studenten.

 

Eva Michiels

Bekijk reacties

  • Lijkt me allemaal heel duidelijk. De bouwvergunning is aangepast aan de verordeningen, waardoor het doorgang kan vinden. De bewoners vinden dat de jongeren en studenten in een complex moeten met een ouder gezinnen en bejaarden (waarvoor kennelijk niet geldt dat ze niet van studenten houden :p) Dat is dan ook gelijk de reden waarom de rechter zal zeggen dat ze daar niets over te zeggen hebben.

  • De bouwvergunning blijkt niet te zijn aangepast, maar er is een nieuwe bouwvergunning aangevraagd en deze is afgegeven, waar er eerst een beroepszaak bij de rechter zou komen is deze ingetrokken omdat de gemeente "vergeten schijnt" te zijn om de eiser, de heer Keulen, in een hoorzitting zijn bezwaar tegen het niet verlenen van de aangehaalde vergunning toe te komen lichten.

    Dat iemand een kerk o.i.d. tot een aantal woningen wil gaan verbouwen, daar heeft niemand iets op tegen, feitelijk kun je dat enkel toejuichen, immers voor hetzelfde geld komt er iemand op het idee om er een moskee van te gaan maken, maar om het nu volledig om te gaan bouwen tot in totaal 25 gesubsidieerde studio`s bestemd voor studenten, daar richt zich het bezwaar tegen.

    • Wat lastig toch als je steeds maar mensen hebt die je een woning of een gebedshuis misgunt op basis van geloof of opleiding.

  • Ik misgun niemand iets, sterker nog, ik zou wensen dat men als RUG zijnde voor kwalitatief hoogstaande studie`s zou willen gaan en niet nog langer meer vast wil blijven houden om de grootste leerfabriek van de BV Nederland, of wat er nog van over is, te willen gaan worden. En Marc, blijf vooral zoeken, zoeken naar de stok om iemand mee te kunnen slaan, VSH heb je klaarblijkelijk het licht uit de ogen geslagen met je persoonlijke vendetta jegens hem, maar ik ben toch echt vele maten te groot voor jou.

    • Reken je zelf niet al te rijk Middenweg. VSH's vertrek heeft ook niets met mij te maken :p. Zelfs Jack kreeg hem niet weg.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

6 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

7 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

7 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

7 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

9 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

9 uur geleden