Categorieën: Nieuws

Stadspartij: ”Teveel dance bij Kardinge”

Volgens de jaarplanning grote evenementen van de gemeente Groningen liggen er aanvragen voor drie dance evenementen voor het Kardingestrand op 2, 16 en 30 juli. Er mogen per jaar vier dance evenementen op Kardinge gehouden worden, maar toch vindt de Stadspartij drie dance events op het Kardingestrand in één zomermaand veel te veel.

Het idee van de zogenaamde locatieprofielen was juist om tot meer spreiding van evenementen in de stad te komen en de overlast voor omwonenden op die manier dragelijker te maken. Nu er in één maand tijd drie dance-evenementen op de agenda staan lijkt het voor de omwonenden van Kardinge op deze drie zaterdagen in juli geen rustige zomeravond te worden.

Bekend is dat juist de meeste overlast wordt ervaren tijdens dance-evenementen. De Stadspartij zal het college dan ook vragen om iets tegen deze onwenselijke situatie te doen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Wat weer een gejammer van de stadspartij.
    Toen er besloten werd dat er vier evenementen bij Kardinge mochten wordn gehouden heeft niemand ze gehoord. Toen hadden ze de vinger op moeten steken en niet achteraf zeuren.

    • @Jack, goed lezen is een vak. Ze zijn niet tegen de dance evenementen. Maar vinden 3 in de maand juli niet kunnen. En daar kan ik ze gelijk in geven. Bij mooi weer zitten wij buiten en in het weekend kunnen we langer buiten zitten als het mooi weer is. We zitten dan niet te wachten op 3 zaterdagavonden in 1 maand met de beat. Muziek is niet het probleem maar de bas is verschrikkelijk.

  • Ach in Beijum (Het lijkt me geen toeval dat een van de raadsleden vooral daar stemmen wegkrijgt) moeten ze ook wat te zeuren hebben. In juli zijn veel mensen op vakantie en zitten ze dus niet in hun eigen tuin. De overlast zou juist dan nog wel eens het minste kunnen zijn doordat mensen niet vroeg naar hun werk hoeven?
    Ik ken wel wat Beijumers (nouja mensen die in Beijum wonen) en waar ze vooral over klagen is de overlast in de zomer van tot diep in de nacht in de tuin zuipende buren. ;)

  • Als je in het zilvermeerwijkje woont kan ik me voorstellen dat het irritant is. Het geluid komt ongehinderd door enig obstakel tegen je huis aan batsen.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

16 minuten geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

2 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

12 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

14 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

14 uur geleden