Categorieën: Nieuws

“Raadsleden, neem de bus of benenwagen”

Het OV consumentenplatform Groningen nodigt de raadsleden uit om twee weken lang lopend of per openbaar vervoer naar de binnenstad te komen.

Het platform hoopt dat raadsleden voordat ze definitieve besluiten nemen, zich goed willen verdiepen in het openbaar vervoer. De gemeenteraad beslist waarschijnlijk volgende maand of de bussen wel of niet meer de binnenstad aandoen. Als het Stadsbestuur besluit om de bussen uit het centrum te verbannen worden de loopafstanden een stuk langer.

Vooral reizigers uit de Korrewegwijk, Beijum, Lewenborg en plaatsen rond de stad moeten dan veel verder lopen. Dat geldt ook voor ouderen en mensen met een handicap. Na afloop van de proef wil het platform met de raadsleden praten over hun ervaringen en over mogelijke alternatieven voor de voorstellen van het Stadsbestuur.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik hoop, dat ze dan inzien, dat dat heilloze plan, om de bussen van de Grote Markt te halen, naar de prullenmand moet.
    Te gek voor woorden, helemaal geen bus op de Grote Markt! Minachting van passagiers: ouderen, studenten en mensen met zware tassen, die door weer en wind minstens een kilometer moeten lopen. Een grote schande.

  • Dat haalt niets uit !
    Deze lui hebben een blinddoek voor en een bord voor de kop en zijn totaal los van de wereld .
    Denk aan HET MONSTRUM, HET FIASCO en daar komt straks DE LUCHTBOEMEL nog bij.

  • Ik hoop dat de raadsleden gehoor geven aan het OVplatvorm. Dat is al een overwinning. Maar bussen niet laten doorrijden naar de grote markt word een fiasco voor de winkels.

  • ze doen toch wat ze willen ...de stad naar de kloeten helpen ..
    Alleen voor de elite met zijn allen in een Monstrum toren aan de Grote Markt waar hun chauffeurs kunnen wachten onder in de parkeer garage ..vlak bij de Grote Markt alleen voor en de gewone burger ( het Plebs) maar laten lopen ..
    Let wel .verschil moet er zijn ...burgers en buitenlui en een HELEBOEL EGO ..dat meesmuilend naar beneden kijkt van HUN APEN ROTS..

    • De bus heeft een slecht Imago, dat is het grootste probleem. Komt doordat hij vaak bestuurd wordt door ontzettende proleten.

  • Aangezien veel vergaderingen 's avonds zijn komen ze er meteen achter hoe weinig bussen er dan rijden. Ben benieuwd welke verstokte automobilist het volhoud.

  • Het OV bureau betaald Q buzz en Arriva per rit en niet per passagier. Dat kost klauwen vol geld. Voor hun is tijd nr 1.
    Vroeger wachtte een bus op passagiers en op de trein. Nu rijden ze rustig weg . Laat een electrische bus pendel station Grote markt lopen om een schone binnenstad te krijgen. Geen bus ,geen winkelend publiek en de stad Groningen gaat door de import bestuurders naar de kloten

  • Het is leuk en aardig dat het OV platform de bestuurders vraagt zich te verdiepen in het openbaar vervoer, maar er hangt een levensgroot taboe op het stadhuis als het om openbaar vervoer gaat en dat woord heeft vier letters:

    TRAM.

    In plaats van een overweging te maken waarbij extreem hard de andere kant op wordt gekeken als dat woord ter sprake dreigt te komen, zou het het stadsbestuur sieren om helemaal geen beslissing te nemen en de situatie zo te laten als ze is. Totdat er een stadsbestuur komt die niet is besmet door die politieke farce van eind 2012.

    Aan halve oplossingen heeft niemand iets en de bus van de Grote Markt weghalen zonder er een alternatief voor te bieden, is een halve oplossing. Ik zou eerder pleiten voor het herstellen van de buslijnen zoals ze tot twee jaar geleden waren, met lijn 6 over de Grote Markt in plaats van het Munnekeholm.

  • Ik verheug me al op een o.a. Grote Markt, Oosterstraat en Gelkingestraat zónder grote, lawaaiïge stinkbussen.

Recente berichten

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

41 minuten geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

11 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

11 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

13 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

13 uur geleden