Categorieën: Nieuws

PvdA provincie vraagt naar financiële situatie Eelde

Dinsdag kwam  naar buiten dat Groningen Airport Eelde een faillissement boven het hoofd hangt. Er wordt een somber beeld geschetst van de toekomst van de regionale luchthaven, met name door de tegenvallende inkomsten. Dat zou blijken uit het rapport Strategische Verkenningen Airport Eelde.

De PvdA Statenfractie vraagt aan Gedeputeerde Staten of die bekend zijn met dit gegeven. De fractie wil ook weten of GS het grote belang van de luchthaven voor de regionale economie erkent, en ook voor de werkgelegenheidseffecten die aan het vliegveld verbonden zijn. De PvdA vraagt aan GS of die van plan is om actie te ondernemen om de luchthaven als een essentiële infrastructurele basisvoorziening in stand te houden, en zo ja hoe.

Het rapport is naar de aandeelhouders gestuurd. De directie van Groningen Airport Eelde laat weten dat de de conclusie dat de luchthaven failliet gaat, niet uit het rapport kan worden getrokken.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • In de vorige zittingsperiode van de Provinciale Staten PVDA/VVD waren jullie niet thuis .Ik roep al jaren lang de Staten op de luchthaven Eelde geschikt te maken voor vracht vervoer dus de landingsbaan zal naar 3800 m lengte moeten kosten 23 miljoen.Ga 1 of 2 vrachtloodsen bouwen en een grote Hangar..Hierdoor ontstaat veel werk gelegenheid en komen er voor voor de regio vele mogelijkheden.Zo ontstaat er een uitwijkmogelijkheid voor Schiphol die er nu niet is voor grote vliegtuigen(MD11/DC10/Boeing 747/777 en grote airbussen A330 en A 340 en A 380 en Antonov dit laatste vliegtuig kan alleen aan de westzijde A4 blijven daar hij te zwaar is voor de A 4 tunnel.Vele vrachtmaatschappijen willen op Schiphol weg omdat die te duur is.Niets voor niets wil Schiphol dit jaar zn afhandelings kosten verlagen omdat zij zich zelf uit de markt prijzen.Beste mensen ik heb van 1989-2009 op Schiphol partime/vast overal gewerkt(Ogden/Aeroground/KLM/Gate Gourmet/Asito/KCS naast mn wegenbouw.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

2 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

4 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

14 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

14 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

16 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

16 uur geleden