Categorieën: Nieuws

Nieuwe spelhal in De Wijert

Met het beschikbaar stellen van € 2,45 miljoen euro is de financiering van de nieuwe multifunctionele accommodatie voor De Wijert rond. De bouw start in september van dit jaar.

Het gebouw kan voor het begin van het schooljaar 2017-2018 worden opgeleverd. Het komt op de hoek van de Van Iddekingeweg en de Van Lenneplaan. Het gebouw gaat onderdak bieden aan de Tamarisk, de kinderopvang, een filiaal van het Groninger Forum en een spelhal, die bestaat uit twee gymzalen.

De nieuwbouw komt naast de oude sporthal. De oude hal kan voorlopig blijven staan en wordt pas gesloopt nadat de sporthal op het Europapark in gebruik is genomen. De bibliotheek wordt gesloopt. Er wordt gezocht naar een andere behuizing.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Als ie er naast gebouwd wordt kun je de oude hal ook wel laten staan. Bouw er een overkapping overheen met zonnepanelen er op dan heeft ie geen last meer van de elementen.

    • Is renovatie van deze antieke hal niet heel erg duur ? En is er dan nog genoeg ruimte voor de nieuwe fietspaden als deze hal ook blijft staan? En met overcapacitiet snijdt de gemeente zich zelf in de vingers?

      • Je hoeft er niet zoveel aan te renoveren. De vloer is volgens mij nog vrij nieuw. Als ie overkapt wordt dan gaan de onderhoudskosten ook flink omlaag. De overkapping betaalt zichzelf terug in besparingen en stroomopwekking. Welke fietspaden? Die aan de Vondellaan? Daar is ruimte genoeg voor.

  • Goed dat de nieuwbouw eindelijk kan starten, de oude voldoet totaal niet meer aan de nieuwste eisen. Ze kunnen de oude gaan slopen en een nieuwe extra sporthal gaan bouwen, om meer capaciteit te krijgen voor zaalsporten, maar ook om extra ruimte te creëren voor nieuwe initiatieven en meer betrokkenheid vanuit de buurt.

  • wat een rare en gevaarlijke plek om een basisschool en een kinderopvang te bouwen.

    Wordt er wel rekening gehouden met de plannen van ringwegzuid?
    Volgens deze plannen rijden er straks 11000 auto's over de Vondellaan. Over de Van Iddekingeweg wordt niet gesproken, maar aangezien deze weg nu een stuk drukker als de Vondellaan is (waar het verkeer bijna verviervoudigd is), zullen hier straks ook minimaal 10000 auto's rijden.
    Over de rotonde van de kruisweg van de Vondellaan en de Van Iddekingeweg zullen dus straks meer dan 20000 auto's passeren.
    De fietspaden aan de Vondellaan zullen wel gescheiden worden, maar dit zal niet voldoende zijn om hier een veilige rustige buurt van te houden.
    Ook de gezondheid wordt door de fijnstof aangetast. Mijn verwachting is dan ook dat ouders hun kinderen van deze school gaan halen en dat de nieuwe aanwas te gering is, waardoor deze school leeg komt te staan.

    Ik heb nu al medelijden met de bewoners aan de Van Lenneplaan. Deze kunnen straks veel sluipverkeer, parkeerproblemen, waardedaling van de woningen en onverkoopbare woningen verwachten.

  • Hee, eindelijk iemand die goed oplet.

    Natuurlijk wordt er wel rekening gehouden met de plannen van de ringweg zuid. Daarom wordt het er al zo snel neergezet, dan kunnen ze met cijfers van de huidige situatie rekenen. Als ze met de nieuwe situatie rekening moeten houden mag die school er nooit komen, omdat de weg dan veel te druk is en er veel te veel fijnstof is.

    De gemeente doet ook geen fijnstof metingen, want daarmee graven ze hun eigen graf.

    Het nieuwe gebouw is veel te groot voor de beschikbare ruimte. Er wordt veel stoep weggehaald, een parkeerplaats en een hele rij bomen. Het parkeren wordt straks een groot probleem.

    En wat betreft de bewoners van de Van Lenneplaan, die worden door de gemeente niet geinformeerd. Ik woon daar namelijk, maar heb nog nooit een notificatie van de gemeente Groningen ontvangen. Jammer dat de gemeente zo slecht met de bewoners omgaat en met geld smijt. De gemeentelijke belastingen zullen wel weer fors stijgen de komende tijd.

Recente berichten

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

21 minuten geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

10 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

11 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

13 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

14 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

16 uur geleden