Categorieën: Nieuws

New Wave wint Popprijs 2015

Hiphopcollectief New Wave is de winnaar geworden van de Popprijs 2015. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt op muziekfestival Eurosonic/Noorderslag.

New Wave is bedacht door het platenlabel Top Notch. Begin 2015 werd een groep rappers tien dagen naar Waddeneiland Schiermonnikoog gestuurd, waar ze het album New Wave opnamen. Het bekendste nummer van het album is Drank en Drugs van Ronnie Flex en Lil Kleine. Dit lied is vorig jaar veel gestreamd op Spotify. Volgens de jury heeft de groep in 2015 de belangrijkste bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Met het toekennen van de prijs krijgt de groep een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay.

Bij de uitreiking van de prijs werd er verbijsterd gereageerd door het publiek. Een applaus bleef uit, en veel mensen verlieten hoofdschuddend de zaal. “Wie zijn New Wave?” En “Waarom krijgen zij de prijs?”, zijn vragen die in de rondte gingen.

De Popprijs van 2015 gaat de boeken in als de prijs waarbij voor het eerst geen bierdouche mocht worden uitgedeeld. De afgelopen jaren was dit een traditie geworden, maar de festivaldirectie vindt een bierdouche niet meer van deze tijd. In de dagen voorafgaand aan de uitreiking werden bandnamen als Kensington, Dotan en Golden Earring genoemd als de grote kanshebbers voor de prijs.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Niet te geloven: wint deze groep Noorderslag? We bemerken ook weinig enthousiasme in de zaal....

  • 'Noorderslag heeft geen bestaansrecht meer' las ik zoal op twitter.

    De popprijs niet te verwarren met Noorderslag. Buma Cultuur maakt gebruik van dit podium, wat Noorderslag hen biedt en geeft (of gaf) enige cachet aan het festival. That's all

    Ook reacties van die import VVD-ers 'krijgt die toko (lees Noorderslag) ook subsidie. Opdoeken'
    Ik zeg, opzouten met die VVD-ers, die totaal voorbijgaan hoe dit festival ooit in 1986 is ontstaan!

  • Natuurlijk uit de stal van de hypocriet Kees de Koning die een vuist maakt tegen zwarte Piet maar ondertussen op z'n label gangster en drugs verheerlijkende muziek uitbrengt.

  • Terwijl de Noorderslag aan de gang was was ik lekker in Martiniplaza. Fantastisch evenement mbt het groninger springtij. Ik zag er Social Security, AA and the Doctors, I Spy, Werk in uitvoering, New Adventures en de all stars band met afwisselend Guus Willemse, Jan Rot, Rudolph Lentze en last but zeker niet least Hanneke met de bijna originele bezetting van White Honey.
    Het was allemaal TOP! Veel oude bekenden en onbekenden gesproken en genoten van de eerste tot de laatste minuut. De nieuwe CD gekocht van Appie. Vooral de return van Hanneke was leuk en ik weet zeker dat alle artiesten zelf ook hebben genoten. Op naar de volgende Sterrenin martiniplaza! Helemaal top was het!

  • dat kom je wel zien maar het hele muziek weekend was stil in niet zo leuk als voor gaande jaren zo half open tent geen echte muziekgevoel zoals een open tent maa rgoed alles verandering doet niet goed maarja alles moet altijd met de tijd mee misschien 2017 wel weer een open tent op de grote markt

Recente berichten

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op Pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op Pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

28 minuten geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

2 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

2 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

5 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

5 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

7 uur geleden