Categorieën: Nieuws

Herlen definitief terug naar Mongolië

De Groningse Herlen Mandakh moet definitief terug naar Mongolië. Volgens staatssecretaris Dijkhof zijn haar ouders economische vluchtelingen. Bovendien is het daar veilig voor hen.

De 14-jarige scholiere woont sinds 2008 met haar ouders, zusje en broertje in de stad. Het gezin is hier ingeburgerd en de kinderen spreken de taal van hun ouders nauwelijks.

De afgelopen tijd waren er in Groningen en Haren diverse acties voor Herlen en haar familie. Zo werden door medeleerlingen van het Maartenscollege in Haren 3.200 handtekening opgehaald. Het gezin moet toch binnenkort vertrekken: alle procedures, tot en met het Europese Hof, zijn verloren. Herlen valt bovendien buiten de kinderpardonregeling.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Na zo lange tijd , bijna 9 jaar hebben wij echt geen recht meer een gezin met jonge kinderen terug te sturen. Ze zijn hier naar toe gekomen om hun situatie te verbeteren. Wat is daar mis mee? Waarom is dat hier toch zo verboden? Er vertrekken vanuit Nederland elke dag mensen met dit doel!

  • @Yvonne Morselt:
    "Na zo lange tijd , bijna 9 jaar hebben wij echt geen recht meer een gezin met jonge kinderen terug te sturen". - Ja, dat hebben we wel. Je krijgt niet na negen jaar "plotseling" te horen dat je terug moet naar je land. Dit gezin heeft in die tijd ongetwijfeld vele afwijzingen gehad, die dit gezin kennelijk heeft genegeerd. Het zijn dus hun eigen keuzes geweest om niet weg te gaan. In Den Haag zijn ze nou kennelijk ook weer niet zo dom dat ze dergelijk gedrag belonen met een verblijfsvergunning.
    "Ze zijn hier naar toe gekomen om hun situatie te verbeteren. Wat is daar mis mee? Waarom is dat hier toch zo verboden?"- Iedereen die in Nederland een verblijfsvergunning krijgt, heeft meteen rechten op van alles: een uitkering, onderwijs en ziekenzorg vér beneden kostprijs, kinderbijslag, huurtoeslag, studiefinanciering en ga zo maar door. Terwijl zij aan onze verzorgingsstaat nooit een cent hebben bijgedragen. En de hoeveelheid mensen op aarde die zich zouden kunnen verbeteren, door zich in Nederland te vestigen? Dat zijn er letterlijk miljoenen, zo niet miljarden. Hoe ziet u zich dat rekensommetje voor zich, nog daargelaten dat de ruimte hier letterlijk schaars is? Uw insteek is het einde van de verzorgingsstaat en een bankroet, dat is wat er mis mee is.
    "Er vertrekken vanuit Nederland elke dag mensen met dit doel!" -Ja, met toestemming van het gastland, en niet op oneigenlijke gronden zoals een vals asielverzoek. En deze emigranten zullen in bijna alle landen ter wereld toch hun eigen broek moeten ophouden.

  • Triest voor deze mensen, echter veelal ingegeven dooor de vele beroepsprocedures welke er in dit land worden geboden om tegen een afwijzing in beroep te gaan.
    Geef de asielzoeker en/of immigrant de mogelijkheid om 1 x kosteloos bijstand van een advocaat te krijgen om in beroep te gaan tegen een genomen besluit. Advocaten hebben nu de mogelijkheid om elkens in beroep te gaan, ondanks dat zij ook wel aanvoelen dat een verblijfsvergunning/asielstatus er toch niet inzit, de asielzoeker/immigrant blijft nu jarenlang valse hoop houden doordat deze beroepsdraaimolen in werking is gezet. Wijzig de wet dan zo dat er bij een afwijzing van een hoger beroep geen vergoeding aan de advocaat zal worden uitbetaald, no cure no pay dus. Durf met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nu al wel te stellen dat er hierna bij het overgrote deel van de afgewezen aanvragen er wordt geadviseerd geen beroep aan te gaan tekenen, daar dit toch op niets uit zal gaan draaien.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

44 minuten geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

47 minuten geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

1 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

3 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

3 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk Helperzoom

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Helperzoom is een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

4 uur geleden