Categorieën: Nieuws

“Factory Outlet Center slecht voor Groningen”

Een Factory Outlet Center in de buurt van Groningen is een slecht plan. Dat vindt Mark Engberts, voorzitter van de Groningen City Club (GCC).

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van GCC uitte hij zijn zorgen over de eventuele komst van een Factory Outlet Center (FOC) op het TT circuit in Assen.

“Het effect op binnensteden is met de komst van een FOC  heel groot. Als voorbeeld kun je kijken naar Bataviastad bij Lelystad. In de binnenstad is helemaal niets meer te doen. Het brengt de ondernemers in binnensteden helemaal niets”, zegt Mark Engberts.

Uit recent onderzoek van de gemeente Assen en de provincie Drenthe blijkt overigens dat het FOC op het TT circuit haalbaar is.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Mede gelet op de recente faillissementen van o.a. V&D, Scapino, enz.enz. zou ik mij als huurder van een winkel of ander bedrijfsmatig onroerend goed eerst eens goed achter de oren krabben of ik in de afgelopen decennia niet veel te veel aan huur ben gaan betalen waardoor het niet nog langer verantwoord is om dit te verdisconteren in verkoopprijzen van de te verkopen goederen en/of producten.

    Ik denk dat er, nu er ook voor de onroerend goed bezitters andere tijden zijn aangebroken, en het verdienmodel eens goed tegen het licht mag worden gehouden en de leus, locatie, locatie, locatie, veel geroepen, wat zeg ik geschreeuwd door de makelaardij en verhuurders, niet meer van deze tijd is en zal moeten worden gewijzigd in: betaalbare huren, betaalbare huren en nog eens betaalbare huren.

    Wil je nog iets kunnen gaan verdienen, buiten het internet om, of gelijktijdig met een webshop en een fysieke winkelruimte, dan zullen huren van winkel en bedrijfsruimte met detailhandel functie, de komende jaren zeker met de helft omlaag moeten, wil er nog iets van een blijvend verdienmodel inzitten.

  • Tijden en koopgedrag is al tientallen jaren aan het veranderen en net als muziek en film industrie denkt de GCC nog steeds in oude modellen.Uiteindelijk zijn het de klanten die bepalen waar ze kopen en hoe ze het kopen en niet de GCC.

Recente berichten

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege bouw loopbrug Passerelle

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

24 minuten geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

1 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

3 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

4 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

4 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

4 uur geleden