Categorieën: Wijken

“Chaos rond Noorderkerk compleet”

Het Noorderkerk-project lijkt te verdrinken in een web van onderlinge afspraken, duistere procedures en misleiding. Dat schrijft de Werkgroep Noorderkerk aan de gemeenteraad. Woensdag staat een interpellatiedebat op de raadsagenda.

In 2013 kwamen omwonenden in actie toen woningcorporatie Nijestee de kerk zou verkopen. Er zouden een kleine honderd studio’s voor jongeren, starters en ouderen worden gebouwd. De buurt is daar tegen omdat er hier al veel studenten wonen.

Ondertussen verzanden we in procedures en rechtszaken, en lijkt overleg verder weg dan ooit, aldus de Werkgroep Noorderkerk. Volgens de werkgroep is het tijd voor een invulling van de kerk waar iedereen blij van wordt.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Bezwaarschriften werden toch gegrond verklaard? Vergunning zou met de bestaande bouwplannen toch ten onrechte verleend zijn? Meneer van Keulen zou toch met een gewijzigd plan gaan komen? Of wordt het bestaande bouwplan met hier en daar een kleine wijziging nu dan wel aanvaard?

    Er zouden studio`s voor jongeren in gevestigd gaan worden, maar men zou beter open kaart kunnen gaan spelen en hardop zeggen dat het om studentenhuisvesting gaat.

    Wordt de hoogste tijd dat er nu eens een partij met ballen in de gemeenteraad komt te zitten welke het verkloten van en in deze stad door de tsunami aan studenten op de agenda gaat zetten. B&W lijken wel te worden bestuurd door ROEZ, een gemeenteraad welke klaarblijkelijk andere prioriteiten kent, al kan niemand vertellen welke, een vermogen aan investeringen om "de student" in deze stad te vestigen, nieuwbouw van in beton gegoten gestapelde dozen wordt overal en nergens toegestaan, privacy van omwonenden wordt mede hierdoor met voeten getreden en dat allemaal voor studenten, feitelijk voorbijgangers, voor passanten welke na afgestudeerd te zijn, een sabbatical nemen, een wereldreis gaan maken, om teruggekomen in NL met een broek vol schulden de hand op gaan houden omdat er geen werk is voor het vak waar men in is afgestudeerd.

    • De gemeente heeft de vergunning ingetrokken voordat de rechter een uitspraak kon doen (vanwege fouten in de tekeningen). Op 23 december is er een nieuwe aanvraag binnen gekomen. Deze is nog niet behandeld.

  • Maar je hebt hier wel te maken met v.d.schaaf die zijn wil wil door drijven. En vergeet niet dat de ambtenaren van roez toch hun gang gaan en lak aan alles en iedereen hebben.
    Zij hebben lak aan de gemeenteraad en college en voelen zichzelf als God in frankrijk.

  • Het lijkt me helder dat bij dit soort projecten er koste wat kost voor gezorgd wordt dat de plannen doorgang kunnen vinden, want woningbouwcorporaties of projectontwikkelaars investeren miljoenen en dat moet terugverdiend worden.

    Niet fijn voor de bewoners, maar ik snap de gemeente ook wel een beetje: wat moet je anders met een oude kerk dan er appartementen in bouwen?

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

5 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

6 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

7 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

10 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

11 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

13 uur geleden