Categorieën: Nieuws

Bea Enting (PvdA) verlaat gemeenteraad

PvdA-raadslid Bea Enting verlaat per 24 februari de gemeenteraad. Ze wordt opgevolgd door Simone Brouwer.

Bea Enting zit sinds vier jaar in de gemeenteraad. Ze hield zich vooral bezig met ouderen, gehandicapten, onderwijs, jeugd en participatie in de wijk. Ze doet vanwege gezondheidsredenen een stap terug. Haar opvolgster Simone Brouwer zat in de periode 2013-14 ook al in de gemeenteraad Zij is werkzaam bij de belasting.

Fractievoorzitter Carine Bloemhoff wordt vanwege zwangerschapsverlof tijdelijk vervangen door Krista Bogaard. Sebastiaan Ruddijs neemt in die tijd het voorzitterschap van de PvdA-fractie op zich.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

      • Tja! Ook lullig om te zeggen, dat je weggaat omdat het rommelt en je het beleid van de neoliberale PvdA niet meer kan en wil vertegenwoordigen. Marc is een beetje naïef.

    • En per slot van rekening, was die Enting slechts een regeringsvertegenwoordiger. Niet van het volk. Wel van de RuG. Ze heeft het lustrumfeestje helpen organiseren. Liever kwijt dan rijk deze elite!

  • Het rommelt inderdaad binnen deze lokale PvdA. Een club, waarin de socialisten en de rechtse neoliberalen elkaar ontmoeten en telkens moeten bezinnen op nieuwe taken, kan derhalve nooit goed gaan. De pvdA is opgesplitst in 2 werelden. Enerzijds, de oude garde (socialisten) en anderzijds de nieuwe garde (rechtse neoliberalen) groot gebracht onder het paars van Wim Kok. Het wrijft.

    Bovendien, doet de lokale PvdA er verstandig aan, zijn huidige voorzitter uit Velzen-Noord en tevens AJAX fan te vervangen door een rasechte Grunneger conform zijn voorganger boekhoudt.

  • Alsjeblieft geen boekhoudt dan gaat de partij helemaal naar de knoppen. Voor de rest hebt je gelijk. De pvda is de pvda niet meer sindt de jongeren het daar voor het zeggen hebben gekregen en er alleen nog maar voor zichzelf zitten. De tijd dat het een degelijke arbeiderspartij was is voorbij en komt met dit gedraai en achter rutte aanlopend beleid niet meer goed. Voor hen zijn de verkiezingen al begonnen als je kijkt waar ze zich ineens allemaal zorgen over maken om vervolgens na winst bij de verkiezingen in 2017 de kiezers weer te laten vallen.zelfs de huidige fractie stelt onder voorzitterschap van bloemhof niets meer voor. Misschien is de tijdelijke vervanger de man die er moet blijven zitten.

    • De passie van Boekhoudt sprak mij zeer aan. Opkomen voor de Grunneger. Totdat het Haagse beleid dusdanig neoliberaal werd en Boekhoudt plots werd vervangen, om stagnering van dit beleid te voorkomen. Boekhoudt was namelijk ook degene die stampei begon te maken mbt dit beleid. NU zit er jongeman van begin 30 (groot gebracht onder het paars van Wim Kok) die totaal niet verweven is met Grunn en doet alsof hij enig sociaal democratisch bloed heeft. Integendeel. Zo vond hij het normaal, dat 88% van de aardgasbaten terecht kwam in de Randstad, omdat volgens zijn zeggen 'er meer mensen wonen' en ten tweede, hield hij een vurig pleidooi om de regeling mbt witgoed nog verder te versoberen. Het zijn slecht 2 voorbeelden in een lange rij. De man weet totaal niet waarover hij heeft. Inkomenspolitiek versus het financieel uitkleden van de Grunneger om hiermee te prikkelen is totaal niet aan de orde. De Grunnegers daarentegen in een nog grotere financiële ellende. Zij die hier komen wonen (import) hebben een totaal andere achtergrond.

  • Daar heb je een punt. Maar is het niet zo dat ook het huidige beleid van de fractie in de raad niets meer voorstelt onder leiding van bloemhof. Ik heb sinds het aantreden niet gemerkt dat ze nog steeds voor de burger opkomen. Het enige wat je merkt is dat ze als makke schapen achter het college aan blijven lopen en vooral geen eigen standpunt innemen. Het is pappen en nat houden en rekken tot de verkiezingen om dan weer met een hoop loze beloftes te komen . Ook ik vind dat je grunniger moet zijn maar bij de partij is macht en aantal zetels alleen maar belangrijk.En wie daar niet aan mee wil doen wordt geloosd. Ik heb mij bedenkingen en is er meer aan de hand.

    • Ik ben volledig met je eens. Dat ervaar ik dus ook. Ook het Haagse beleid wordt telkens omarmd. Dit terwijl wij al decennia zeer slecht zijn toebedeeld. Dan mag je als lokale politiek je ook dusdanig verweren en je punt daarvan maken. Gekscherend, noem ik ze dan ook regeringsvertegenwoordigers. Ze zitten er niet voor zijn inwoners. 39 raadsleden, waarvan 0% zonder enig Groningse roots. IK vind het niet kunnen!

Recente berichten

Tussenstand gestaakte wedstrijd zaalvoetballers PKC’83/ Team Amoeri ook eindstand

De vorige week vrijdag gestaakte zaalvoetbalwedstrijd tussen GZV Watergras uit Gouda en PKC'83/Team Amoeri wordt…

28 minuten geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad werd gedood door haar man

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg is gedood door haar man. Die conclusie…

35 minuten geleden

Studenten zijn boos: slechts 1000 euro compensatie voor de pechgeneratie en langstudeerboetes

Studenten en studentenorganisaties zijn niet te spreken over de plannen van het aanstaande kabinet. Zo…

53 minuten geleden

Politie en NS-beveiligers vatten vluchtende winkeldieven in de kraag bij Hoofdstation

Rond het Hoofdstation zijn vrijdagmiddag drie winkeldieven aangehouden door de politie en beveiligers. (meer…)

1 uur geleden

Rutte woensdag op bezoek in Groningen

Mark Rutte brengt komende woensdag een werkbezoek aan de provincie Groningen. De demissionair premier komt…

2 uur geleden

PKC’83 veilig in eerste klasse J, WKE krijgt na beroep één punt in mindering

PKC'83 is definitief veilig in de eerste klasse J van het amateurvoetbal. Dat komt omdat…

2 uur geleden