Gewonde bij woningbrand aan Westerhaven

In een woning aan de Westerhaven heeft vrijdagmiddag een korte maar felle brand gewoed. Bij de brand is een bewoner gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 12.50 uur binnen. De Groninger brandweer rukte uit met twee bluswagens en een hoogwerker. “De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling”, zegt Harmen Kuijer van de brandweer. “Bij de 112-melding was er sprake dat er nog een persoon in de woning aanwezig zou zijn. Toen wij ter plaatse kwamen was deze persoon inmiddels veilig buiten, maar hij heeft wel rook binnengekregen. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.”

Rond 13.15 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. “De brand woedde in een technische ruimte op de vierde verdieping en was overgeslagen naar de woning.” De woning heeft door de brand forse schade opgelopen. “Hoe groot die schade precies is, durf ik niet te zeggen, maar als ik de foto’s met daarop de zwarte rook zie dan denk ik dat de woning de komende uren niet bewoonbaar is.” Stichting Salvage is inmiddels ingeschakeld om de bewoner te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Vanwege de brand was de Westerhaven voor het verkeer afgesloten.

Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Daphne de Bruijn
Foto: Daphne de Bruijn
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *