Veel klachten en irritaties over kapotte straatverlichting

wijken
Groot deel De Hoogte in het donker.

Op de redactie van OOG komen steeds meer klachten van Stadjers binnen over straatverlichting die niet werkt. Soms gaat het over een paar straatlantaarns, maar ook over complete huizenblokken en zelfs een halve wijk.

In het oude deel van De Hoogte doet de verlichting het al een week niet in ongeveer tien straten. Bewoners noemen de situatie daar gevaarlijk en velen doen de buitenlampen van de huizen aan om voor wat licht te zorgen.

Ook komen er klachten uit Selwerd waar regelmatig in complete straten de verlichting uitvalt. Een woordvoerder van wijkcentrum De Berk in de Berkenlaan zegt dat mensen die slecht ter been zijn in de avond niet meer naar het centrum komen. Ook zouden er onder dekking van de duisternis fietsen gestolen zijn.

In De Wijert zit de belangrijkste winkelstraat, de Van Lenneplaan, al tijden zonder verlichting. De kerstlampen van de winkeliers zorgen daar voor enig licht.

De problemen zijn bekend, maar het is nog onduidelijk waarom de reparaties zo lang duren. Die vraag ligt momenteel bij de gemeente. Onlangs is een “taskforce” straatverlichting door het stadsbestuur in het leven geroepen, maar die kan de klachten blijkbaar niet verhelpen.