Ontslagen bij kantines RUG

nieuws
EssjayNZ / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Bij de restaurants en kantines van de Rijksuniversiteit gaan ontslagen vallen. Dat meldt de Universiteitskrant.

Het gaat om medewerkers van de afdeling Food & Drinks. Zij verzorgen de maaltijden en drankjes voor studenten en medewerkers in de restaurants, kantines, koffiecafés en takeaways. Deze voorzieningen worden overgenomen door een extern bedrijf.

Om hoeveel medewerkers het precies gaat is nog niet bekend. Het is zelfs niet duidelijk of sommige medewerkers mogen blijven. Volgens de vakbond is er sprake van slecht werkgeverschap, omdat hierdoor de kerstvakantie voor deze medewerkers verpest wordt.

Deel dit artikel:

  1. Die Chinese uitdaging moet ergens door bekostigd worden, en dan zijn de facilitaire diensten een makkelijke post om in te gaan snijden. De RUG is bezig met activiteiten die over een paar jaar weer betaald mogen worden door de maatschappij omdat anders de primaire activiteit ONDERWIJS in gevaar komt. Net zoals bij de woningbouwcorporaties en de banken in de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *