Categorieën: Nieuws

Meer geld voor chronisch zieke Stadjers

Gehandicapte en chronisch zieke Stadjers kunnen dit jaar en volgend jaar rekenen op een hogere tegemoetkoming.

Vanwege de zogenoemde meerkostenregeling krijgen dit jaar in plaats van 260 euro, 400 euro. Volgend jaar krijgen zij 385 euro. Het geld voor dit jaar wordt nog voor de kerst uitbetaald.

Omdat er minder mensen dan verwacht gebruik hebben gemaakt van de regeling, is er geld overgebleven. De gemeente heeft besloten het resterende budget op te maken, en de doelgroep een aanvulling te geven.

De regeling werd eerder door het rijk uitgevoerd. In totaal gaat het nu om 5750 Stadjers die gebruik maken van de regeling.

Thomas van der Haar

Bekijk reacties

  • De meerkosten regeling wordt gefinancierd door de chronisch ziek zelf! Het Rijk heeft de uitvoering overgeheveld en de gemeente Groningen heeft in haar onwijsheid een groep links laten liggen, die in voorgaande jaren wel een compensatie kreeg, als tegemoetkoming voor het eigen risico. De groep is niet minder geworden, maar een deel is buiten gesloten. Deze gemeente heeft het niet zo met chronisch zieken, Binnenstad vermoedelijk niet meer bereikbaar voor gehandicapten met de bus binnenkort. Betalen voor parkeerkaart. Hoezo sociaal.
    Dit bericht is overigens al oud nieuws, is al eerder gepubliceerd.

  • Volgend jaar krijgen ze € 385 lees ik. Dat is precies genoeg om het verplichte eigen risico te betalen veel chronisch zieken sowieso kwijt zijn.
    Daarnaast zijn er steeds meer eigen bijdragen en worden er steeds meer zaken niet meer vergoed. Dus echt over houden ze niet.

  • "Omdat er minder mensen dan verwacht gebruik hebben gemaakt van de regeling" - Maar als je niet voldoende op de hoogte gebracht wordt dat je na de veranderingen het weer zelf aan moet vragen dan mis je de boot! Na de overname van de rijk naar de gemeente heb ik geen brief gehad van de gemeente over dat ik het opnieuw bij de gemeente moest aanvragen. In de informatiebrief van de CER stond dat als ik de ingevulde formulier terugstuur dan zullen zij mijn gegevens naar de gemeente doorsturen. Volgens de gemeente stond op hun website en in de Gezinsbode dat het opnieuw aangevraagd moest worden. Ik heb beiden bronnen niet gezien/gelezen. Zo heb ik de boot gemist! Ik vraag me af hoeveel mensen door informatiegebrek hun aanvraag niet ingediend hebben en zo het geld waar zij recht op hadden gemist hebben?! Ik vraag het me af, of er meer mensen zijn als ik die door de onvoldoende berichtgeving hun geld niet meer kregen?

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

5 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

6 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

6 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

7 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

8 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

9 uur geleden