Categorieën: Nieuws

Gemeente Haren blijft zelfstandig

De gemeente Haren blijft definitief zelfstandig. Dat heeft de gemeenteraad maandag besloten. D66, VVD, Gezond Verstand Haren en het CDA stemden voor zelfstandigheid.

Haren is met zijn 18 duizend inwoners een kleine gemeente, maar een meerderheid van de inwoners wil niet dat Haren opgaat in Groningen. Het Drentse Tynaarlo wil zelf niet fuseren.

Volens het gemeentebestuur is Haren financieel gezond genoeg om apart te blijven functioneren.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Gelijk heeft men daar, des te groter een gemeente, des te meer afstand er tussen burger en bestuurders gaat ontstaan en of dat nu wenselijk is? Kostenbesparend klinkt leuk, maar de praktijk zal uitwijzen/heeft toch te vaak uitgewezen dat juist het tegenovergestelde ontstaat.

    • De gemeente Haren is inderdaad onverstandig bezig! Ze hadden Groningen de laatste kans moeten geven om zich aan te sluiten bij Haren. Het gaat toch immers om gunnen en de burger? En het contact tussen burger en overheid is in Haren net een stuk persoonlijker....

  • De gemeente Haren is erg onverstandig bezig. Ze hadden voor de overdracht van de zorgtaken al moeite voorzieningen in stand te houden. Men hoopt kennelijk dat hulpbehoevenden het dorp ontvluchten om in de stad te gaan wonen.

  • Zelfstandig heeft men wel minder invloed op regionale ontwikkelingen? Ook had ik niet het idee dat gemeentes zelf konden beslissen dat ze zelfstandig konden blijven. Een flinke financiele korting vanuit provincie en landelijke overheid lijkt me hier op z'n plaats iig. Het spreekt van een elitaire houding waar men zich beter vind dan de rest, maar tja het is Haren. Ben benieuwd welke volgende pietluttige gemeente in Groningen nu ook zelfstandig denkt te kunnen blijven? Bespottelijk.

  • Geschift, die Gemeente Haren. Korte metten met dat zootje daar! Nu direct bij de stad Groningen indelen. Kom nou! Zijn we helemaal gek geworden met dat Haren? In alles profiteren ze van de stad.

    • En wel weer een nieuw bedrijventerrein aanleggen langs de A28 (Nesciopark), terwijl er in de stad vele hectaren beschikbaar zijn op Westpoort en Rode Haan, om over leegstand nog maar niet te spreken.

  • Een tijdje geleden beschouwden ze zichzelf als te klein om zelfstandig te kunnen voortbestaan en nu is dat argument even verdwenen. Een serieus provinciebestuur maakt snel korte metten met deze amateurpolitici.
    Wel profiteren van de aanwezigheid van de stad maar geen serieuze bijdrage willen leveren.

  • Verstandig en moedig besluit. De enige logische kandidaat: Tynaarlo, sluit een fusie op de langere termijn ook niet uit.
    Leuk ! dat de villa van WF Hermans nog even in beeld kwam.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

8 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

10 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

13 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

15 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

15 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

16 uur geleden