Faculteit Letteren luidt noodklok

nieuws
foto: Bob de Vries

De faculteitsraad van letteren wil meer geld van de RUG, om uit de financiële problemen te komen. Dat meldt de Universiteitskrant.

Als er niet snel wat gebeurt, eindigt de faculteit in 2019 met een exploitatietekort van 7,8 miljoen euro. De cijfers zijn zeer zorgwekkend, zo schrijven de studenten en medewerkers van de faculteitsraad in een brief aan het Universiteitsbestuur.

De faculteit is slachtoffer geworden van het verdeelmodel van de RUG. Het geld dat de faculteit krijgt is gebaseerd op eerste inschrijving en diploma. Letteren heeft echter te maken met met veel niet-bekostigde studenten. Van de letterenstudenten studeert 40 procent niet nominaal, waardoor de faculteit zelf geld moet bijleggen om ze onderwijs te geven.

Deel dit artikel: