Donar wint van Belfius Mons-Hainaut

Donar heeft dinsdagavond in eigen huis afscheid genomen van het Europese toneel met een prima 77-75 overwinning op het Belgische Belfius Mon-Hainaut.

De Groninger basketballers had een goede start tegen de Belgen, van wie ze eerder nog met 90-76 verloren. Na het eerste kwart was het 18-14, bij rust 41-34.

Na rust kwamen de Belgen langszij, maar aan het eind van het kwart stond Donar 3 punten voor: 60-57. Vier minuten voor tijd leken de Groningers de wedstrijd uit handen te geven (65-73), maar een minuut voor tijd werd het toch weer spannend toen Yannick Franke een driepunter raakte: 73-73. Nadat de Belgen twee vrije worpen hadden geraakt, besliste nieuwe aanwinst Drazen Bubnic drie seconden voor tijd de wedstrijd door een gemist schot van Jason Dourisseau te vangen en daar meteen uit te scoren.

Drazen maakte in zijn eerste wedstrijd een goede indruk, en hij werd ook nog eens topscorer met 13 punten. Ross Bekkering en Ken Brown maakten 12 punten.