Categorieën: Nieuws

Besluit betalen per vuilniszak half jaar uitgesteld

Het besluit om Stadjers per vuilniszak te laten betalen is een half jaar uitgesteld. Een motie van de Stadspartij haalde woensdagavond een krappe meerderheid in de gemeenteraad van Groningen.

De rol van de Stadspartij was cruciaal. D66, GroenLinks, VVD en de Partij voor de Dieren wilden de zogeheten diftar per 2019 invoeren. Dit om afvalscheiding te stimuleren.

De overige partijen wilden in ieder geval een uitstel van drie jaar uit angst voor illegaal afval dumpen en omdat sommige groepen in de stad praktische moeite hebben om afval te scheiden.

De Stadspartij stelde voor om nog een half jaar extra te nemen om deze problemen voor te zijn. De voorstanders van betalen per zak stemden daarop met de Stadspartij mee. De stemverhouding was 20 voor en 19 tegen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Afvalscheiding stimuleren doe je door het apart af te halen of mogelijkheden tot aanleveren te creëren. Hoeft niet per sé gecombineerd met betalen per kilo of zak. Diftar gaat vooral gezinnen geld kosten. Niet erg sociaal. Ik heb maar een zak per twee of drie weken. Waarschijnlijk ben ik dus goedkoper uit.

  • voor m'n portemonnee denk ik niet dat dat het erg is dat het nog een half jaar extra duurt voor er überhaupt een beslissing wordt genomen, want bij elke verandering moet je zelf steeds meer doen en ook meer betalen. wat dat betreft helpt automatisering en robotisering ook niet.

  • Een uitstekend besluit. De zgn sensoren werken niet. Het zgn groene lampje betekent in de praktijk niet, dat je afval kan storten. Het is mij menig keer overkomen, dat de afvalcontainer vol zit. Dit terwijl het groene lampje cq brand moet aangeven alsof je afval kan storten. Je hebt vervolgens dan wel een tik te pakken, waarop je mag betalen

Recente berichten

Badeendjes ‘racen’ naar de finish in de Papiermolen, voor de vrijheid en voor de kas van het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival Groningen liet vrijdagmiddag 6.000 badeendjes te water in de Papiermolen. De ‘Badeendenrace voor…

26 minuten geleden

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein waren veelal kapot en het groen in de bakken…

1 uur geleden

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door de rechtbank, voor jarenlange handel…

2 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

3 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

4 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

5 uur geleden