Categorieën: Nieuws

“Minder hondenbelasting voor Meerstadjers”

De Stadspartij, CDA en Partij voor de Dieren dienen samen een motie in, waarin ze pleiten voor een overgangsregeling voor bewoners van Meerstad.

Per 2017 verwelkomt Groningen ruim 800 bewoners van Meerstad binnen haar gemeentegrenzen. Daarmee neemt ook de belastingdruk toe. Met name de hondenbelasting tikt stevig aan: in de gemeente Slochteren hoeven hondenbezitters niets te betalen. In Groningen betalen ze 115 euro voor een hond, 285 euro voor twee en meer dan 500 voor drie honden.

De indieners van de motie willen dat Meerstadbewoners het eerste jaar 33 procent betalen en het tweede jaar 67 procent. Ze hebben immers niet om de grenscorrectie gevraagd. Het voorstel wordt woensdag in stemming gebracht in de gemeenteraad.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik stel voor de hondenbelasting per kilo hond te heffen. Mensen met grote honden betalen meer dan mensen met kleine honden. Zal ook zorgen voor minder overgewicht bij honden.

  • Het is zeer de vraag of dit soort aanpassingen wel toegestaan zijn. Verschillende belastingtarieven hanteren in verschillende delen van de gemeente lijkt mij erg onwenselijk. In Meerstad woont ook nog eens een kapitaalkrachtige groep mensen, waarom moeten die minder belasting betalen dan een gemiddelde Stadjer. Dat is een raar soort ongelijkheid.
    Nu pleiten voor een overgangsperiode is wel heel erg opportunistisch en ondoordacht van een aantal partijen. Goedkoop succesje.

  • Hondenbelasting die jaarlijks met ongeveer 10% duurder wordt. Steun Landelijk Burgerinitiatief - Afschaffen van hondenbelasting. Teken de petitie! http://bit.ly/hondenbelasting-petitie . Ons doel is art.226 uit de Gemeentewet te verwijderen. Iedere stem is een vuist tegen deze onacceptabele willekeur. Om de algemene kas aan te vullen ten koste van hondenbezitters. Wij constateren; Dat het heffen van hondenbelasting veel maatschappelijke discussie met zich meebrengt. Verder dat hondenbelasting een vorm van discriminatie is die onwenselijk wordt geacht in Nederland.

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

32 minuten geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

1 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

5 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

5 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

7 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

9 uur geleden