Heemschut heeft zorgen om Stadsweg

Erfgoedvereniging Heemschut maakt zich zorgen over de plannen van de stad en de provincie voor de Stadsweg. Stad en Ommeland zijn bezig met zogenaamde fietsroute-pluspaden, 3.5 meter brede betonnen fietspaden die de stad met omliggende dorpen verbinden. 

Op het traject Groningen – Ten Boer wil men de oude, historische Stadsweg verbreden tot drie meter fietspad, met daarnaast een weg voor landbouwverkeer. Volgens Tineke Vooijs van Heemschut houden de plannen onvoldoende rekening met de historische waarde van de weg. “Je tast het monument aan, wij vinden dat het een monument zou moeten zijn. Er wordt al zeker 800 jaar gebruik gemaakt van deze weg, daarom pleiten wij ook voor archeologisch onderzoek”, zegt Vooijs.

Van Vooijs mag het pad wel wát breder worden. “Wij waren ook wel voor enige verbreding, bijvoorbeeld nog een strook beton erbij, dus een fietspad van 1.80 meter ongeveer. Maar niet zo breed als men nu van plan is”, besluit ze.

Woensdagmiddag om 16:00 uur wordt de kwestie besproken in Provinciale Staten.

 

 

 

 

Deel dit artikel: