Categorieën: Nieuws

GroenLinks wil werk, scholing, zorg voor asielzoekers

GroenLinks wil dat alle mogelijkheden op het gebied van werk, scholing en zorg voor asielzoekers in kaart wordt gebracht.

De partij vindt het belangrijk dat asielzoekers zoveel mogelijk de kans krijgen mee te doen in de samenleving. ‘Twee derde van de vluchtelingen die hier asiel aanvragen krijgen uiteindelijk een verblijfsstatus,’ aldus raadslid Kris van der Veen. ‘Het is slecht voor Groningen en slecht voor deze mensen wanneer ze gedurende de vaak jarenlange asielprocedure niet kunnen werken, slecht Nederlands leren en geen toegang hebben tot zorg.’

Het leren van de taal en kennismaken met de samenleving via werk en opleiding zijn de weg naar een goede plek in de samenleving, vindt GroenLinks. Van der Veen wil dat er zowel naar vluchtelingen, asielzoekers als ongedocumenteerden wordt gekeken.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ik geloof dat een groot deel van de werkloze beroepsbevolking ook zit te wachten op werk, scholing en zorg. Waar was Groen Links de afelopen jaren waar het om deze groep gaat en waarom kwam Groen Links de afgelopen jaren niet voor deze mensen op?

    • Dat deden ze wel, maar GroenLinks zit nu eenmaal niet in de regering. Die VVD van jou kwam in ieder geval niet op voor werklozen.

  • Helemaal met je eens, Middenweg. Er lopen in ons land genoeg mensen rond die ook willen werken. Deze groep eerst maar en dan zien we weer verder.

  • Je slaat de plank weer eens volldeig mis Marc. Voor mij geen VVD of PVV, krijg telkens meer sympathie voor het CDA, ook al ben ik daar als praktizerend anarchist vast en zeker niet welkom

    • Ik denk dat ik er veel minder ver naast zit dan je denkt Middenweg. Je moet het alleen nog maar een beetje van je zelf accepteren.

      • Typisch een (extreem) links reactie, op het moment dat je het niet met hun eens bent, in dit geval waar het om aandacht trekkende sympathie door een Groen slinks raadslid voor so called asielzoekers gaat, zo iemand in een rechtse hoek proberen te duwen, al was het enkel maar om applaus te krijgen van het groepje linkse kerk aanhangers.

        Probeer eens met iets origineels te komen Marc en laat deze onzin achterwege of beter nog, ga een ander forum opzadelen met de onzin welke je nu weer uit hebt gekraamd.

  • Een Fries in Groningen van GroenLinks, die dit zomaar even durft te zeggen. De Grunnegers, die al jaren smeken voor een beetje welvaart en de vluchteling die het even in de schoot krijgt geworpen. Ook op het gebied voor het verkrijgen van een sociale huurwoning krijgt men alsmaar meer voorrang. Dit komt straks duur te staan en gaat op zeer gespannen voet leven!

  • Middenweg, weet je dat het CDA in sommige opzichten nóg erger is dan VVD of PVV?
    Het is bijvoorbeeld de milieuONvriendelijkste partij. En vervolgens wel praten in termen van 'rentmeesterschap' en God's schepping...

    • Wat denk je dan van Groen Links waar het om het milieu gaat? Voormalig voorvrouw Femke Halsema dacht goede sier te maken met een flutprogramma over vrouwenrechten in de rest van de wereld, waarbij zij meer vliegkilometers maakte met dito CO2 en nOx uitstoot, waar het halve forum 10 jaar lang voor in een auto moet gaan rijden om dat te bereiken. Vind Groen Links enger als de rechtse partijen, die zeggen hardop wat zij wil of niet willen, partijen welke dat linkse gedachtengoed uitdragen, brengen groeperingen als Rara en lieden als Volkert van der Graaf voort.

      • Tja Groenlinksers mogen uiteraard alleen met de fiets of de trein reizen anders zijn ze erger dan Hitler. De Jijbakken van de mensen die zelf bezig zijn de aarde te verkloten tegen de mensen die nog wel goede bedoelingen hebben, maar zijn aangewezen op de huidige situatie. Die zijn de ergste, de nihilisten de stukmakers de egoïstische negativisten.

      • Wel goede bedoelingen Marc. GroenLinks was een groot voorstander van de CO2 centrale in de Eemshaven. Oh wacht, toen het uitlekte moest een gedeputeerde het veld ruimen om het gezicht van GroenR .. eh GroenLinks nog enigszins te redden.

Recente berichten

Archeologische vondsten in Ten Boer te bezichtigen

Diverse archeologische vondsten zijn momenteel tentoongesteld aan de A.H. Homanstraat 23 in Ten Boer. (meer…)

32 minuten geleden

Koen Schuiling: teleurstelling over Ter Apel, opluchting over Lelylijn

De Groninger burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat…

45 minuten geleden

Files in Helpman door afzetting van de Helperzoom

Er staan deze weken flinke files in Helpman. Dat is het gevolg van de afsluitingen…

2 uur geleden

Veel activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit

Volgende week is het de Week van de Biodiversiteit. Van woensdag 22 mei t/m zaterdag…

3 uur geleden

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

4 uur geleden

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

4 uur geleden