Categorieën: Nieuws

Verbouw vluchtelingenopvang in volle gang

De verbouw van het kantoorpand aan de Van Swietenlaan tot opvangplek van asielzoekers is in volle gang.

Er worden onder meer extra toiletten en douches gebouwd en ook de vloerbedekking wordt vervangen door linoleum. Verder komen er recreatieplekken en ruimtes voor organisaties als het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), vluchtelingenwerk en een gezondheidscentrum.

Volgens het COA is het nog onduidelijk wanneer het pand open gaat. Een woordvoerder denkt wel dat het eerder om weken dan maanden gaat.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Aangezien Putin, volgens vele partijen, niet IS bombardeert maar Syrische burgers en de Syrische rebellen zal de vluchtelingenstroom door toedoen van de Russen alleen maar groter worden.
    Het is ook wel heel naief om te veronderstellen dat Putin geinteresseerd is in het bestrijden van extremististische groeperingen wanneer dat niet direct zijn eigen belang raakt.
    Het lijkt verstandig om snel ruimte te zoeken voor een tweede groot pand voor Syrische vluchtelingen, ondanks dat de stroom vluchtelingen nu ineens weer een stuk kleiner is dan een paar weken geleden.

    • Zeg Jack, ga terug naar je roots om daar te pleiten voor meer vluchtelingenopvang ipv namens de Grunneger te prediken.

      Verder. Putin als strateeg heeft zijn manieren wel bedacht als gevolg van de sancties om de EU en daarmee ook Nederland via Syrië te krenken.

      • Op jouw verzoek zal ik niet ingaan.
        Waarom vind je het zo lastig om te accepteren dat anderen wel eens een andere mening dan jij hebben, ongeacht hun herkomst.

      • Omdat ik met regelmaat de kriebels krijg, van je opvattingen over Groningen.

        Het kan niet zo zijn, dat door je infiltratie in het Groningse je standpunten ineens als legitiem moet worden beschouwd.

        Mijn voorouders hebben zelfs geknokt voor enig welvaart en het welzijn van de Grunnegers. Dat heerst tot op de dag van vandaag nog steeds. Nog steeds wordt Groningen slecht toebedeeld. Een enorme ongelijkheid in Nederland. En nu worden we zelfs leeggezogen met alle gevolgen van dien als wingewest.

        En jij gaat er ff met een bezem doorheen om de Grunneger tot in het belachelijke te plaatsen.

        Ik heb niets tegen vluchtelingen, maar helaas zijn de problemen van Groningen al legio, waardoor het op heel veel vlakken weleens overspannen zou kunnen raken.

        En pas op de plaats zal dan ook enorm wenselijk zijn.

      • Wat weer een grote woorden, Sjoerd.
        Groningers die zichzelf de Calimerorol menen te moeten aanmeten kunnen niet op mijn sympathie rekenen. En dat zal ik uiteraard blijven verkondigen, ongeacht de opvattingen van anderen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand anders had verwacht.

      • Liever zijn wij je kwijt dan rijk Jack. Ja! We zijn calimero. Helaas! En probeer daar juist verandering in aan te brengen.

        Dat ziet de gevestigde politiek ook. Er worden dan ook allerlei strategieën bedacht, om de lokale partijen daardoor klein te houden, door bijvoorbeeld studenten te paaien om naar een stad als Groningen te komen. Waardoor lokale partijen weinig voet aan de grond krijgen. De democratie die je nogal voorstaat! De studenten gaan weg tzt en wij oerbewoners blijven met de shit achter.

    • Jack.

      Zeldzaam domme bijdrage.

      Poetin bombardeert allerhande jihadistische fascisten. Het mythische Vrije Syrische Leger heeft misschien in 2012 eventjes bestaan.

      Nu werken alle "Syrische" rebellen samen met Al Qaeda (Al Nusra) en Al Qaeda Light (Ahrar al Sham) samen in Jaish al Fatah.

      Er valt niet uit te sluiten dat de Russen collateral damage veroorzaken. Net als de drones van Drobama doen. En minder dan bij de vernietiging van Jemen door onze Saudische vrienden. Een schandalige oorlog waar de zendertjes jij naar kijkt, vrijwel geen aandacht aan besteed.

      Twittervolgtips: EjmAlRai, Harald Doornbos, Joshua Landis, Cahitstorm, Edwardedark en Max Abrahms.

      • Je fantasie en verbeeldingskracht zijn groot en je 'bronnen' wellicht iets minder betrouwbaar dan je denkt.
        Putin bombardeert nu in een gebied waar geen IS-strijders zijn aangetroffen.
        Het doel is om de tegenstanders van Assad uit te schakelen en zijn bewind te steunen. Erg naief om te veronderstellen dat Putin grrag IS uit wil schakelen.
        Jammer dat je de dood van onschuldigen collateral damage noemt. Kennelijk zijn het geen mensen maar is het een geval van bijkomende schade en niet meer dan dat.
        En dan vervolgens vluchtelingen die uit oorlogsgebieden komen niet fatsoenlijk willen opvangen.Triest.

      • Jack

        Poetin bombardeert ook in Deir Ezzour. Een plaats aan de oevers van de Eufraat waar Syrische leger met behulp van Soennitische (!) Saitat stam al meer een jaar hard vecht tegen ISIS.

        Maar het klopt, ook de islamofascisten van Al Qaeda (Al Nusra, Ahrar al Sham en Turkmenistan Islamic Party) krijgen in districten Idlib, Homs en Hama serieus klapjes. Logisch Al Qaeda staat dichter bij vitale delen dan ISIS.

        Collateral Damage is een eufemisme van de Amerikanen. Voor al die duizenden burgerslachtoffers die Obama met zijn drones maakt.

        Onze Saudische vrienden, waar je op de propaganda-zendertjes CNN, BBC, FOX weinig over hoort, maken in Yemen echt meer burgerslachtoffers dan de Russen in Syrie. Ondanks dat Houthi's in Jemen echte Jemenitische rebellen zijn, en in Syrie het reli-fascistoïde Libiers en Tunesiers, Saudi's, Tjestjenen, Marokkanen (met diverse Europese nationaliteiten) en Turkmenen en Uyghuren zijn.

        Erg gebrainwasht dat je denkt dat Poetin, naast steunen van bondgenoot, het bestrijden van ISIS niet (!) als doel heeft. ISIS en Al Qaeda (Jaish al Fateh) zit vol met Caucasiers.

        Het verschil is dat Poetin's actie tegen ISIS geen windowdressing zal zijn. De Amerikanen hebben in een jaar even veel bommen op ISIS gegooid, als op Servië in 1 dag.

        Zolang de colonnes van ISIS de juiste kant op gaan (dus bijvoorbeeld niet naar Erbil waar de twee Amerikaanse stammen genaamd ExxonMobil en Texaco zitten) worden ze ongemoeid gelaten door Amerikaanse luchtmacht.

        Waarom heb je trouwens toch steeds leugens nodig? Heb vaak genoeg geschreven dat Koerden, Sjiieten, Alewieten, Christenen en Yezidi's uit Irak/Syrie als vluchteling welkom zijn. Net als Eitreers. En dat ik voor ben om als Westen te betalen voor menswaardige opvang in regio voor mensen waarvan de cultuur te zeer met de onze botst.
        Echt sneu dat je dingen vergeet die je niet uitkomen in een poging iemand die wel ter zake deskundig weg te zetten met een frame van hartvochigheid. Enge trucjes/streekjes die heel veel over iemand zeggen.

      • Marc.

        Projectie van je eigen elastische (Post-katholieke geweten).

        Mijn inzet komt voort uit welhaast autistische honger naar rechtvaardigheid, kennis (mijn vriendin wil kunnen Appen, dus heb ik zo'n voor mij zo schadelijke Smartphone) en Waarheid.

        Wat zou dat trouwens opleveren, communicatie-medewerker van het Kremlin zijn? Heb namelijk een steeds groter wordende stapel onbetaalde rekeningen.

      • Ik vrees dat de Pravda de belangrijkste informatiebron van VSH is geworden. Bronnen die gecontroleerd worden door dictatoriale regimes zijn toch echt niet erg betrouwbaar.
        Die honger naar de waarheid wordt niet ondersteund door de kwaliteit van de bronnen of de kwaliteit van de redeneringen. Jammer.

  • Als Assad weer rust in die regio kan brengen, laat hem dan lekker zijn gang gaan en steun hem, net als Putin doet.

    Het spijt me, maar ik heb helemaal geen zin in spelletjes met Putin en een nieuwe (koude?) oorlog. Hij mag meteen de Ukraine hebben, dat is altijd beter dan dat ze bij de EU komen.

    Waarom moeten wij zo in de stront blijven roeren terwijl het gewoon is opgelost als Putin zich in die wespennesten gaat begeven.

    • Wanneer jouw definitie van oplossing is dat dictators als Assad en Putin hun zin moeten krijgen en hun volk moeten kunnen blijven onderdrukken dan heb je gelijk.

      • Jack.

        Hun volk onderdrukken? Denk je dat je drie jaar overeind blijft als je volk, de rijke Golfstaten, Het Westen, Turkije, Israël en een groot buitenlands leger met onder ander Tsjetsenen tegen je vecht? Moet dat SAA (Syrische Leger)en Hezbollah wel uit superman-achtige figuren bestaan.

        De Moslim Broeders in Syrie werden onderdrukt zoals de Amerikanen ook met Afghanen in Quantanomo Bay, of met Irakezen in Abu Graib. Of zoals ze andere jihadistische tegenstanders doodmartelen in clandestiene CIA gevangenis in het oosten van Europa doen.
        Het verschil was dat het Syrische regime reële existentiële gevaren voor de prachtige mozaïek van bevolkingsgroepen die Syrie was uitschakelde, en de NATO verre tegenstanders van de belangen van de 1% pakt. Onder het mom van het brengen van democratie. Zijn de Libiers erg blij mee, met die democratie gebracht door Dronebama en dat bloeddorstige monster Hillary Clinton.

        Volgens de cables van wikileaks is in 2006 al besloten dat Syrie van US (slaafse hondje VK) en Golfstaten kapot moest.
        Diezelfde Golfstaten die echt (!) vreedzaam demonstrerende Sjiitische meerderheid snoeihard onderdrukt (Bahrain) of die het arme land Jemen de totale vernieling in helpt met onder andere bombardementen op bruiloften waar vorige week meer dan honderd slachtoffers vielen; door het qua wetten vrijwel aan ISIS identieke Saudi Arabie.

        De hypocrisie, bloeddorst en gerafinneerdheid van brainwashing door "elites" in NATO-rijk is ronduit angstaanjagend.

        (Geruchten dat China Rusland gaat helpen bij vernietigen van Al Qaeda in West-Syrie en ISIS in Oost-Syrie. Laten we voor alle minderheden, vrouwen en niet-sektarische Soennieten in Syrie hopen dat dit niet bij geruchten blijft).

      • Poetin dictator?

        Geen enkele objectieve deskundige zal dit onderschrijven. Bert Koenders gebruikt de term "autocratische trekken". Denk dat Bertje het goed formuleert.

      • Je doet wel heel erg je best om dubieuze potentaten te verdedigen. Is dat naïviteit of laat je je vooral door dubieuze bronnen informeren.
        Denk je nog steeds dat al die Syrische vluchtelingen die naar Libanon zijn gevlucht daar gezellig bij hun familie logeren? Of heb je je iets beter in de materie verdiept?
        Nu ook al dol op de Chinese dictators? Zijn die geen wereldrecordhouder uitdelen van doodstraffen?

      • Jack.

        Kromme redeneringen weer.

        Waarom zou ik perse fan van iemand zijn als deze iets goeds doet. Ben heel blij dat het Rode Leger onder de linkse-atheïstische massamoordenaar Stalin de Nazi's versloegen, maar dat maakt me geen fan van Stalin.

        Als de Chinezen inspringen, wordt de kans dat er in het Midden Oosten oorspronkelijke minderheden als Christenen en verlichte Alewieten kunnen bestaan, nog groter.

        Na Al Qaeda (van onder ander 11/9) wordt in West-Syrie (dus bij vitale wegen en andere vitale plekken) nu ook ISIS in Oost-Syrie aangepakt. Ondanks de meer dan een jaar durende luchtaanvallen van de coalitie, blijkt ISIS rond Raqqa nog steeds grote bases te hebben. Jackpot voor de Russische luchtmacht.

        De oprechtheid van poging ISIS uit te schakelen door NATO/Golf begint steeds twijfelachtiger te worden. Zeker nu ISIS fascisten hun familie naar Noord-Syrie beginnen te sturen.
        Irak ziet dit ook. En vraagt, tot woede van de Amerikaanse brandstichters, nu ook om Russische luchtsteun.

        En nogmaals: Poetin dictator? Zelfs niet volgens Koenders bij het programma Buitenhof van de BuZa propagandazender NPO.

      • Denk je werkelijk dat een Nederlandse minister van buitenlandse zaken bij het kwalificeren van dubieuze figuren als Putin niet op eieren loopt?
        Putin voldoet aan alle kwalificaties die op een dictator van toepassing zijn. Conclusie kan niet anders zijn dat hij een dictator is.
        Fijn om te horen dat je geen Stalinfan bent, dit in tegenstelling tot de door jouw vereerde Putin. Die zag ook wel goede kanten aan het regime van Stalin.
        Wanneer je maar cynisch genoeg bent dan lukt dat vast wel.

  • Als ik nu naar Libië kijk wat het gebracht heeft na de oorlog tegen en na de dood van Khadaffi, welke dan wel een dictator mocht zijn, maar nu lopen er daar een stuk of 10 dictators rond. Ben benieuwd wie er allemaal op gaan staan op het moment dat Assad vriendelijk doch dringend wordt verzocht zijn biezen te gaan pakken. In Syrië leefden tot voor kort een minderheid aan Christenen, zo rond de 10% van de bevolking en moslims naast elkaar. De nu heersende oorlog zal er zorg voor gaan dragen dat men er straks als Christen niet meer fatsoenlijk kan leven. En waar gaan/moeten al die Christenen na deze oorlog dan heen, waar kunnen zij hun leven oppakken en voort gaan zetten?

    • Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er in Libie gebeurt. Om Khadaffi met terugwerkende kracht als een soort verlichte potentaat te zien gaat wel erg ver, zeker in de ogen van de bewoners van Lockerbie.
      Door de radicalisering van verschillende groepen is het vinden van oplossingen voor de problemen in het Midden-Oosten niet eenvoudig meer. Indertijd zijn de grenzen van de verschillende landen bij het beeindigen van het kolonialisme veel te willekeurig gebeurd, zonder oog voor de realiteit van elkaar beconcurrerende stammen. Veel ellende in de regio is daarop terug te voeren.

      • Saudi Arabie heeft in Sanaa en Aden (Jemen) al heel wat meer mensen gedood dan Gaddafi in Lockerbie. Hoor weinig over regime change voor Riyaad.

        Behalve dat nog niet zo heel lang geleden de Amerikaanse marine een Iraans passagiersvliegtuig (met veel kinderen) uit de lucht schoot, en niet zuinig was met Napalm op Vietnam, was Gaddafi volgens Jack dus in buitenlandse aangelegenheden een groter misdadiger dan de Amerikaanse presidenten van de afgelopen decennia. De ongekende hypocrisie van de aanhangers van het ongekend kwaadaardige NATO-rijk.

  • Ik heb zo een Christenen ontmoet in Mexico, die in het leger van Assad had gezeten. Totdat er zoveel verschillende groeperingen rondliepen waarvan je niet meer wist wie vriend en vijand waren. En nagenoeg al zijn vrienden waren gedood, hij was enige overlevende en is vanuit het ziekenhuis gevlucht naar Zuid Amerika. Hij hoopte duidelijk dat Assad weer orde zou brengen en de Amerikanen zich er niet in mengden. Hij liet op zijn mobiel de nieuwste aanslagen zien, de hele buurt waar zijn ouders woonden lag in puin.

    Hij voelde zich als Christen gewoon thuis in Syrie, maar hij denkt dat de tijd van vreedzaam naast elkaar leven steeds meer een utopie wordt.

    • De propaganda-zendertjes als NOS proberen ons wijs te maken dat er na 2012 nog gematigde "Syrische" rebellen zijn.

      Dit terwijl de Amerikanen onlangs besloten te stoppen met het project trainen en bewapenen van gematigde rebellen omdat deze nadat ze in zeer kleine getallen gevonden waren, na de training, gelijk vluchten (met achterlaten van wapens) of overliepen naar Al Qaeda (Al Nusra) en Al Qaeda Light (Ahrar al Sham). Zie hiervoor de uitlatingen van de Amerikaanse generaal Austin. (Google "General Austin" en "Syrian rebels").

      De enige manier waarop de minderheden in Syrie kunnen wonen, is de manier van Poetin. Bombarderen van ISIS, Al Qaeda en andere salafistische fascisten. Dus niet wat de Amerikanen deden; grote ISIS bases en grote ISIS colonnes (mits ze niet richting Amerikaanse belangen reden) overvliegen, zonder iets af te gooien.

      • De russen zijn echt niet bezig om IS te bestrijden, hun doel is om Assad in het zadel te houden. En dat is niet hetzelfde.

        Grappig hoe VSH een rabiate communist blijkt te zijn met zijn kwalificaties over de VS en de NATO als 'ongekend kwaadaardig rijk'. Laat het een waarschuwing voor ons allen zijn dat je wereldbeeld behoorlijk vertroebeld raakt wanneeer je teveel de Pravda en Bild leest. Dan wordt het heel lastig om feit van fictie te onderscheiden.

        Schoonmaker, hou je bij je leest !

  • Ik heb ook meer vertrouwen in de Russen. Net als in de Oekraine zijn die wel slagvaardig en bereidt de extra stap te nemen. Lullig dat de Amerikanen de Russen betichten van per ongeluk burgerdoelen te raken, terwijl ze zelf net het ziekenhuis van het Rode Kruis per ongeluk hadden platgegooid. Het is oorlog, wen er maar aan. Daar kan niemand zijn handen schoon houden.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

3 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

4 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

8 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

9 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

10 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

10 uur geleden