Categorieën: Nieuws

Tweede KFC restaurant in Stad

Kentucky Fried Chicken opent een tweede restaurant in Groningen. Dinsdag gaan de deuren open van de locatie in het winkelcentrum aan de Westerhaven.

Het restaurant biedt 100 zitplaatsen. De opening is goed voor veertig nieuwe arbeidsplaatsen. In de keuken werkten de koks aan het marineren en gereedmaken van kipstukken. Het restaurant is dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur geopend.

KFC is van oorsprong Amerikaans. Het is het meest bekende kiprestaurant ter wereld, met meer dan 18.000 restaurants in 115 landen. Nederland telt inmiddels 47 KFC restaurants.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wel even de vette vingertjes schoonmaken na de plofkippen snack zodat de kinderarbeidkleding van de Primark niet vies wordt.

    • nee maar kindertjes die verplicht goud moeten delven hebben we dan weer geen problemen mee omdat wij wel gouden ringen enz enz willen hebben

  • Tussen ei en de vergassing van de kip (of beter gezegd: kuiken) zit 35 dagen. Een gewone kip kan zeker 10 jaar leven.
    Alles is er in die periode op gericht om de kip zoveel mogelijk gewicht te geven tegen zo laag mogelijke kosten. Wanneer je gezondheid je lief is en je geeft iets om dierenwelzijn dan zou ik niet voor kip kiezen dat op deze manier wordt aangeboden.

    Kijk naar de BBC-documentaire 'Billion dollar chicken shop', en je eet nooit meer kip dat op een industriele wijze is geproduceerd.

  • Bij kip denk ik niet aan KFC,in Amerika zijn duizenden kippenfarms die exclusief leveren aan KFC,ze stellen in feite alleen de schuren ter beschikking en moeten de boel controleren voor de rest loopt alles automatisch(voeren,licht,warmte) en wordt alles aangeleverd door de aan KFC gelieerde bedrijven.De boer zelf hoeft weinig te doen behalve af en toe dode kippen verwijderen,controle en proper houden.(In een record tempo wordt de kip zo vol gemest)Van het vlees van de kippen wordt na de slacht een soort brei gemaakt aangelengd met kruiden,maispoeder en vet waar de meeste snacks van KFC van gemaakt zijn.Eet smakelijk zou ik zo zeggen.

Recente berichten

Marja Pruis nieuwe gastschrijver van de RUG

Journalist, columnist en schrijver Marja Pruis is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen 2024-2025.…

2 minuten geleden

Archeologische vondsten in Ten Boer te bezichtigen

Diverse archeologische vondsten zijn momenteel tentoongesteld aan de A.H. Homanstraat 23 in Ten Boer. (meer…)

2 uur geleden

Koen Schuiling: teleurstelling over Ter Apel, opluchting over Lelylijn

De Groninger burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat…

2 uur geleden

Files in Helpman door afzetting van de Helperzoom

Er staan deze weken flinke files in Helpman. Dat is het gevolg van de afsluitingen…

3 uur geleden

Veel activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit

Volgende week is het de Week van de Biodiversiteit. Van woensdag 22 mei t/m zaterdag…

4 uur geleden

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

6 uur geleden