Hanze onderzoekt aardbevingsbestendig bouwen

nieuws

De Hanzehogeschool Groningen gaat een innovatiecentrum opzetten voor aardbevingsbestendig bouwen. De Hanze doet dat samen met de Economic Board Groningen.

Het centrum gaat ‘BuildInG’ heten, dat staat voor Build In Groningen. Het moet ervoor zorgen dat in Noord-Nederland nieuwe en goedkope komen voor een veilige, comfortabele woonomgeving. Begonnen wordt met aardbevingsbestendig bouwen. Daarna kan gekeken worden wat er mogelijk is op onder meer energiezuinige bouw, levensloopbestendig wonen en slimme elektronica in huis.

Het centrum moet een ontmoetingsplaats worden voor bedrijven, studenten, docenten, onderzoekers en bewoners. Er wordt kennis gedeeld en er is ruimte voor bijscholing, symposia, cursussen en workshops. Het gebouw op het Zernike complex moet over een jaar opgeleverd worden.