Categorieën: Nieuws

Gemeente daagt zzp’ers uit

De gemeente daagt zzp’ers uit Groningen uit om online ideeën in te brengen die de economie van Groningen versterken en die in hun belang zijn en dat van andere zelfstandigen.

De gemeente wil samen met deze ondernemers de economische dynamiek en werkgelegenheid helpen stimuleren. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk zzp’ers uit de stad meedoen.

Dat kan door ideeën in te brengen, mee te denken of te stemmen op ideeën. Het gaat onder meer om kennisuitwisseling, samenwerking, minder regelgeving, werkgelegenheid en leefbaarheid. Aanmelden kan tot 27 oktober bij de gemeente.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ze zitten duidelijk zelf weer zonder ideeën Misschien iets voor @jac en @mac om mee te denken ( hebben ze anders ook ) denken ze.

  • Verbinden van migranten en stadjers met behulp van een app en Nederlandstalige activiteiten of Nederlandse les

    Laten we alle (kennis)migranten en hun kinderen in Groningen Nederlands leren, of dat nu vluchtelingen zijn of medewerkers van bedrijven en onderwijsinstellingen. Sociale inclusie is het gevolg en de mensen zullen arbeidspotentieel vormen voor ondermeer de zorg, de (scheeps)bouw, de software-sector, de wetenschap en de landbouw. De kinderen zullen zich op school sneller ontwikkelen als ze ook in spel en sport in het Nederlands aangeboden krijgen.
    Hoe kunnen we dat bereiken? Ik stel voor dat er een app ontwikkeld wordt waarmee migranten en Groningers elkaar kunnen vinden. Vrijwilligers bieden zich aan als taalmaatje of tolk, docenten Nederlands trainen en ondersteunen de taalmaatjes. Experts bieden zich aan als coach, werkgevers vinden werknemers en migranten plaatsen verzoeken en hun cv (waar ze dan weer ondersteuning bij kunnen krijgen). En last but not least: migranten kunnen via de app elkaar helpen. Hiervoor is gratis wifi in alle AZC’s, in alle publieke gebouwen en wellicht in het hele centrum onontbeerlijk. Naast de app is het belangrijk om ook live contact te hebben door het organiseren van vaste ontmoetingen, bijvoorbeeld koffiebijeenkomsten, taalcafés, sport(mid)dagen en dergelijke. Voor migrantenkinderen kunnen er activiteiten georganiseerd worden.
    Migranten kunnen een begin maken met Nederlands leren via de gratis cursus online Nederlands als ze toegang hebben tot Wifi. Door het live contact worden ze gestimuleerd om door te gaan met het leren van Nederlands.
    Dus:
    • Ontwikkel een app om Groningers en migranten bij elkaar te brengen
    • Bied gratis Wifi aan in AZC’s, publieke gebouwen en het centrum (Ziggo hotspots?)
    • Train vrijwillige taalmaatjes in het geven van Nederlands aan migranten
    • Schakel expertisecentra als Huis voor de Sport, SKSG, Jeugdsportfonds, Humanitas, stagecoördinatoren van de onderwijsinstellingen, Jeugdcultuurfonds, Consultatiebureaus etc. in voor het organiseren van live bijeenkomsten en trainingen/stages. Er zijn er vast nog veel meer op allerlei gebied
    • Laat migranten andere migranten helpen, of dat nu is met tolken, met het vinden van de weg bij allerlei instanties, met het organiseren van bijeenkomsten

  • ZZP'ers werken vaak thuis. Door de gemeente toegestane lawaaioverlast overdag, zoals afgelopen KEI-week schering en inslag was, is dan niet bevorderlijk voor geconcentreerde arbeid. Ik stel voor dat de gemeente de normen voor evenementen met lawaaioverlast aanpast. En dat hoeft niet eens ingrijpend te zijn. Gewoon zware bas-tonen verbieden tijdens een stundenten-picknick scheelt al. De gemeente maakt er mij als ZZP'er in elk geval blij mee. (Overigens, gemeente: waar blijft uw reactie op mijn claim van 11 augustus jl wegens derving van inkomsten door onaangekondigde lawaaioverlast tijdens een evenement? Moet ik er de deurwaarder maar op afsturen?)

  • Gerame Wouters,
    Zet eens op een rijtje wat de kosten van uw "project" zullen bedragen.
    U lijkt zo een beetje op onze lieve gerritje die het uit andermans achterzak haalt.
    Heeft u zichzelf al een betaalde rol in het geheel toebedeeld ?

  • Ik zou nu juist de gemeente uit willen dagen om betaalbare huisvesting voor ZZP`ers en kleinschalige producerende ondernemingen te gaan realiseren. Een soort van bedrijvencentrum, maar dan met huren van zeg € 500,00 per maand voor 200m2 productieruimte, met gedeelde voorzieningen. Daar kun je als gemeente beter je geld in gaan steken als in allerlei duurbetaalde consultants en begeleidingsbureau`s uit te gaan nodigen om rapporten en adviezen uit te gaan brengen waar het om de aangfehaalde beroepsgroepen gaat.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

5 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

6 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

8 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

9 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

11 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

11 uur geleden