Eerste asielzoekers zaterdag in noodopvang stad

Zaterdag komen de eerste asielzoekers in de noodopvang aan de van Swietenlaan in de wijk Corpus den Hoorn. Om hoeveel vluchtelingen het gaat is nu nog niet duidelijk.

“Morgen komen de mensen waarschijnlijk uit de crisisopvang in Leek en uit Ter Apel. Het gaat in totaal om 550 mensen”, aldus Alet Bouwmeester, woordvoerder van het COA.

“We zijn vandaag bezig met de laatste dingen gereed te maken. Er komen hier voornamelijk Syrische gezinnen”, zegt locatiemanager Gerrit de Lang.

De noodopvang is gelegen aan de achterzijde van het Martiniziekenhuis.

Deel dit artikel:

  1. Mooi, deze stad kan nog veel meer opnemen in plaats van kleine dorpen en kleine steden.

    Ben zeker geen voorstander van te veel asielzoekers, maar deze stroom aan mensen moeten hoe dan ook een plek krijgen om tijdelijk te wonen en tot rust komen totdat het merendeel weer gerepatrieerd wordt naar de regio van herkomst.

  2. Als het bij deze opvang slechts bleef, dan heb je gelijk Arne. Het probleem ligt vervolgens in het secondaire, mochten deze mensen definitief blijven, dan gaat zich de problematiek die Groningen al van oudsher kent en de huidige enorme wachtlijsten op een sociale huurwoning zich behoorlijk wringen.

    1. Je let niet op Sjoerd. De overheid wil ze gaan huisvesten in tijdelijke woningen of een soort doorstroomhuizen, waardoor ze niet direct in de urgentie hoeven maar gewoon punten kunnen sparen zoals iedereen die voor een sociale huurwoning in aanmerking wil komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *