Station Europapark landelijk de grootste groeier

Station Groningen Europapark heeft landelijk procentueel vorig jaar de grootste groei doorgemaakt qua aantal reizigers. Dat meldt treinreizigers.nl op basis van gegevens van de NS.

Het aantal reizigers op een gemiddelde werkdag steeg van 785 naar 1076, een stijging van 27 procent. Ondanks de groei staat Europapark laag op de lijst van in en uitstappers en is het minst bezochte station op de lijn Groningen – Zwolle. Haren is voorlaatste met 1155 passagiers.

Het aantal reizigers op het hoofdstation daalde met 19916 naar 19091. Dat is een daling van vier procent. De gegevens zijn wel wat vertekend, omdat Arriva die het hoofdstation en Europapark ook gebruikt geen cijfers heeft verstrekt.

Utrecht Centraal is het drukste station van Nederland met ruim 176 duizend reizigers. Station Hoensbroek in Limburg werd met 199 reizigers per werkdag het minst bezocht.