Categorieën: Nieuws

SP woedend over ontslagen bij thuiszorg

De SP baalt van de bijna 300 ontslagen bij thuiszorg Nederland in Groningen.De ontslagen zijn het gevolg van rijksbezuinigingen van meer dan 25 procent op de thuiszorg. De gemeente rekent dit simpelweg door. De behoefte aan hulp heeft de gemeente geïnventariseerd met behulp van zogenaamde keukentafelgesprekken. Als gevolg van deze gesprekken is de thuishulp al behoorlijk afgebouwd. De gemeente stopt op 1 januari 2016 met de eenvoudige huishoudelijk hulp.

De SP baalt van de gevolgen van deze bezuinigingen voor zowel de medewerkers als de patiënten.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Het is overigens zo dat mensen met hun pgb zelf de huishoudelijke zorg kunnen inkopen bij TSN of een andere aanbieder. Deze ontslagen zijn het gevolg van de veranderende regelgeving. De bezuiniging wordt door de overheid gedelegeerd aan gemeenten zodat die de zwarte piet krijgen. Deze SP'er zag er niet zo woedend uit. Zijn argument dat het 'onder de SP' wel allemaal kon gaat niet op, omdat de rijksoverheid toen nog verantwoordelijk was en daar heeft de SP nog nooit aan meegedaan.

    • Je raakt exact de angel Marc. Vele mensen/patiënten kunnen deze zorg niet inkopen, daarvoor is het te duur (geworden). Waardoor de zorg voor deze mensen/patiënten sterk afneemt en dit weer als gevolg, dat er ontslagen vallen in de thuiszorg, omdat de zorginstanties minder inkomsten hebben en dus op hun personeel moeten bezuinigen.

  • Over woedend gesproken;

    Zo rebels is de SP niet meer. Een wereld van verschil toen ze begonnen met Remy Poppen en zelfs met Peter Verschuren afdeling Groningen. Toen werd niks geschuwd. Tegenwoordig is het alsmaar meer een samen smeding met de gevestigde partijen waarin alleen de rauwe randjes nog worden aangevallen. In de kern voeren ze een dito beleid.

  • Is het nu zo'n opgave voor die SP'ers om een pak met stropdas aan te trekken als ze een raadsvergadering of afspraak met lokale omroep hebben?

Recente berichten

‘Zondag bewolkt en buien, komende dagen wat vaker de zon maar ook regen’

Zonovergoten zomerweer zit voorlopig niet in de weerkaarten. De komende dagen valt er geregeld een…

7 uur geleden

Op de valreep nog aanvallende versterking voor Oranje Nassau

Eersteklasser Oranje Nassau heeft zich op de valreep versterkt met aanvaller Jonathan van Dorssen van…

9 uur geleden

Midzomer Rondje Paterswoldsemeer zamelt geld in voor stichting Leergeld

Zo'n tweeduizend mensen hebben zaterdagavond deelgenomen aan Midzomer Rondje Paterswoldsemeer. Het gaat om een initiatief…

10 uur geleden

Brand in gebouw blijkt om feestje met vuur te gaan

De Groninger brandweer moest zaterdagavond in actie komen aan de Duinkerkenstraat vanwege een vermeende brand…

11 uur geleden

iPad Henk Krol gestolen in trein naar Groningen

Voormalig parlementslid Henk Krol is zaterdagmiddag bestolen van zijn iPad. Op X meldt de politicus…

11 uur geleden

Geen promotie Groen Geel na late nederlaag tegen Bedum

“Ik heb even heel weinig te zeggen”, baalde Groen Geel trainer Willem den Hartogh. Zijn…

11 uur geleden