Categorieën: Nieuws

Politiebureaus tot 17 uur op slot

Alle politiebureaus in ons land zijn woensdag tot 17 uur dicht. Het heeft te maken met de acties van het politiepersoneel voor een betere cao.

Naar verwachting 5000 agenten gaan woensdag in Den Haag diverse ministeries blokkeren. Het gaat om Binnenlandse Zaken, Algemene Zaken, Financiën en Veiligheid & Justitie. Daar wordt tot 13 uur niemand binnen gelaten. Daarna volgt een demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

Vanuit Noord-Nederland reden ongeveer 600 politiemensen in tientallen bussen naar Den Haag.
Dinsdagmorgen waren ook diverse politiebureaus gesloten, waaronder in Groningen. Bij noodsituaties rukt de politie wel uit.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Groot gelijk.

    Een van de zwaarste banen die er bestaat , en dan nog minder beloond worden dan wat ze bijvoorbeeld bij ROEZ gemiddeld verdienen.

    Hulp voor hulpverleners!

    • De acties moeten echter nu wel om. Publieksonvriendelijke acties hebben blijkbaar niet het gewenste resultaat gehad, dus denk ik dat ze nu niet langer eromheen kunnen.

      Ze moeten de minister (en de hele regering) gaan hinderen.

      Controles op en om het Binnenhof, hinderlijk volgen, de minister beboeten voor alles wat ze kunnen vinden en natuurlijk het niet uitschrijven van boetes.

  • Bij de politie wordt heel aardig verdient, bovendien zitten de meesten veilig achter een bureau en staan ze niet in de vuurlinie.

    • Wat heb je toch met die vuurlinie? Een menselijk persoon begrijpt dat naar een huis gaan om daar de bewoners te vertellen dat hun kind is verongelukt is, veel zwaarder is.

      Schandalig dat dienders voor zulk werk geen modaal loon krijgt. Dit in tegenstelling tot een iemand van de bomenploeg van Stadsbeheer (ROEZ). En zo'n ambtenaar is niet hoger opgeleidt; lagere landbouwschool volstaat voor deze functie. (Kende namelijk zo'n bofkont)

      • Grappig hoe je iedere keer wel een incidentele situatie benoemt waarvan je denkt dat die exemplarisch is. Gek dat je daar dan ook nog een zekere waarde aan toekent.
        Komt ook nog eens bij dat gezien de algemeenheid en/of oncontroleerbaarheid van die beweringen en/of bronnen de kwaliteit van de stelling zich op het niveau van borrelpraat bevindt.

  • Ben trouwens benieuwd hoe vaak een diender in zijn loopbaan naar iemand moet om te vertellen dat zijn kind is overleden. Dat is iets wat heel weinig dienders meemaken en is uiteraard zeer aangrijpend. Om zo'n zeer incidentele gebeurtenis dan de basis voor de hoogte van het loon te laten zijn is natuurlijk grote onzin.

    Nog even de feiten:
    Uit een onderzoek in 2009, in opdracht van het ministerie, de politiekorpsen en de vakbonden, bleek ook dat agenten concurrerende salarissen verdienen ten opzichte van sectoren als de zorg, het voortgezet onderwijs, gemeenten, de particuliere beveiliging en de douane. De sectoren waren vergelijkingsmateriaal omdat hierin ook functies voorkomen met risico op geweld en agressie. De beginsalarissen bij de politie bleken gemiddeld 5 procent hoger te liggen – en de maximumsalarissen gemiddeld 10 procent hoger.

    Nog even concreet gemaakt:
    Een hoofdagent van 41 jaar met 14 dienstjaren verdient, incl. toeslagen, ongeveer 40-45000 euro per jaar. Het modaal salaris is ongeveer 35000 euro.

    In tegenstelling tot wat VSH beweert (wat is zijn bron?) verdienen dienders vaak ruim boven modaal. Voor een baan op MBOniveau is dat niet slecht.

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

39 minuten geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

1 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

3 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

5 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

6 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

6 uur geleden