Categorieën: Nieuws

Max van den Berg stopt volgend jaar

Max van den Berg stopt per 1 april 2016 als Commissaris van de Koning van de provincie Groningen. De PvdA politicus was sinds 1 september 2007 Commissaris.

Van den Berg wordt op 22 maart 70 jaar en er is daarom sprake van leeftijdsontslag. Er wordt een profielschets gemaakt voor zijn opvolger.

“Vanaf 1 september 2007 heb ik het ambt met veel plezier vervuld. Ik heb het werk voor de provincie met veel energie gedaan en er ook veel energie aan ontleend. Het opkomen voor de Groninger bevolking in het aardbevingsdossier was en is daar nog steeds een bijzonder onderdeel van. Ook in het komend seizoen wil ik er, samen met u, hard aan blijven werken”, aldus Van den Berg in een verklaring.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Onze Max heb het goed gedaan. De D66 of VVD'er die er voor in de plaats komt moet dat nog maar eens laten zien.

    • Dream on Marc. Een VVD-er zal er NOOIT meer komen 'pappen en nathouden'.

      Toen Vonhoff kwam als CvdK, dit viel al zeer slecht bij de Grunnegers en werd zelfs met eieren bekogeld. Het electoraal van de VVD is alsmaar verder afgenomen en sterk ook, door zowel het beleid van de regering alsook het dossier van de gaswinning.

      • Dat is dan een grote taxatiefout geweest van 'de Grunnegers'. Vonhoff is erg populair geworden en Groningen bekend gemaakt met de campagne 'Er gaat niets boven Groningen'.
        Zo zie je maar weer dat 'de Grunnegers' niet altijd de goede inschatting weten te maken en dat buitenstaanders erg veel voor een regio kunnen betekenen.
        Er zijn legio goede kandidaten te bedenken, er zijn altijd wel capabele kandidaten die naar Groningen willen verhuizen. ;-)

      • "Er gaat niets boven Groningen" was een ongekend suffe campagne die Groningen (tot het geïndustrialiseerde tijdperk een sterke en stoere provincie) tekort deed. Verspilde miljoenen.

      • Na een avondje diep nadenken, kan ik werkelijk niemand bedenken, die hiervoor in aanmerking kan komen, om Groningen op de juiste wijze te vertegenwoordigen cq uitdragen. Zelfs niet bang is om de clinch te liggen met politiek De Haag om ONZE belangen te vertegenwoordigen

        Max wist uiteraard ook al heel lang wat er aan de hand was met gaswinning en zijn aardbevingsellende. Totdat de Grunnegers, zelf vindingrijk werden, kon Max zich ook niet meer stil houden.

      • Je bedoelt Groninger Belang?

        De partij die jij geen zetels zag halen en waarvan jij dacht dat die binnen no-time als gevolg van ruziënde ego's uitelkaar zou vallen.

        Een sterke club Groningers waarvan ik veel verwacht. Door verkruimeling van "concurrenten" kan PvdA propagandazendertje RTV Noord (Remy van Mannekes is een zoon van een Groningse Apparatsjik)
        bij een volgende campagne niet meer om ze heen.

      • Erg goed van de Stadspartij de Ommelander gevoeligheid ten opzichte van Stadse arrogantie goed heeft aangevoeld, en geen kandidaten bij de eerste zeven op de lijst had.

        Vind Sijbolts teveel Jan Seton willen imiteren, en te weinig activistisch voor een lokale partij, maar afgezien daarvan een integer heerschap met het nodige politieke gevoel.

      • Groninger behang is geen factor van betekenis en valt niet serieus te nemen. Zelfs onder de huidige politiek omstandigheden wisten ze maar een paar zetels te halen terwijl vele wensdenkers hier een eclatante overwinning voorspelden.
        Er gaat niets boven Groningen is de meest succesvolle campagne van steden of regio's en heeft Groningen op een zeer positieve manier gepromoot. Het is me een raadsel hoe iemand het tegendeel kan beweren, dan heb je weinig kaas van marketing gegeten.

      • Je bedoelt dat een nieuwe lokale partij die het tegen het etablissement (inclusief bevriende media), opneemt, binnen een half jaar drie zetels haalt, geen knappe prestatie neerzet?

        Volgende keer gaan alle "lokale stemmen" naar Groninger Belang. Inclusief niet te laat campagne voeren moet dit tot zetelwinst gaan leiden. Ondanks dat - heel ziek - de uitslag van de PS verkiezingen de zetelverdeling in hindermacht Eerste Kamer bepaalt.

        Over die campagne. Veruit de duurste, maar bewezen nut is nul.

      • Nee, dat is zeker geen knappe prestatie. Ze hadden een slechte campagne. Geen mens kan zich nog een programmapunt herinneren.
        De meeste kandidaten dachten een grote lokale aanhang te hebben.
        Ze zijn niet nieuw maar een samenwerkingsverband van 16 lokale partijen.
        Op hun website dateert het meest recente nieuws van 16 maart.

        Over het succes van de campagne "Er gaat niets boven Groningen" zijn verschillende studies gewijd. Misschien is het handig om je eerst een heel klein beetje te verdiepen in de materie alvorens een vooringenomen en zure mening te posten die niet op enig feit is gebaseerd.
        Als service een link naar een onderzoek van prof. Hospers.

        http://www.nritmedia.nl/file/VTS_2014_1_Hospers.pdf

      • Hahaha.

        Professoren in reclamecampagnes? Serieus hè?

        Blijft staan dat het een flutcampagne was. Had met zoveel geld met wat creatieve hobbyisten iets veel mooiers gemaakt. Dat is zeker.

  • Bekwaam politicus, een gentlemen, politiek bezien vergelijkbaar met Dig Ishta al is de partij waar van den Berg lid van is niet mijn favoriet.

    Ik zou voor mijzelf sprekend en nog afgezien van een politieke voorkeur niet zo een vervanger van deze commissaris kunnen bedenken.

  • Het staat mij overigens tegen, dat de leider van het Gronings Belang ook een functie heeft bij de kompenije. Dat ben je al gauw verenigt met dat clubje, wat wij door de jaren heen zo hebben gehekeld.

Recente berichten

Toentje zoekt steun om vers en gezond eten naar Voedselbanken te krijgen

Er ligt steeds minder verse groente in de schappen van de Voedselbank. Een slechte zaak,…

1 uur geleden

Joost uit Haren kan niet meer douchen en koken in zijn eigen huis door alle origami: ‘Het gaat nooit vervelen’

Joost Langeveld uit Haren is al twintig jaar bezig met origami. Door deze 'uit de…

3 uur geleden

Koning Snacks neemt afscheid van kraam in Ulgersmaborg en neemt intrek in voormalig pand Cafetaria Doornbos aan Paterswoldseweg

Snackkraam Koning Snacks sluit zijn deuren op maandag 13 mei aan de Akeleiweg in Ulgersmaborg.…

3 uur geleden

Mishandeling en steekpartij bij Hoofdstation, minderjarige raakt gewond

Op het Hoofdstation in Groningen is donderdagavond, kort voor middernacht, een minderjarige jongen uit Roden…

4 uur geleden

GSb doet na een tien jaar weer mee aan universiteitsverkiezingen: ‘Het moet gewoon democratischer’

De Groninger Studentenbond (GSb) doet komende maandag, voor het eerst in tien jaar, weer mee…

5 uur geleden

McDonald’s Herestraat tijdelijk ontruimd na gebruik pepperspray

De McDonald's aan de Herestraat was donderdagavond korte tijd ontruimd omdat er met pepperspray was…

15 uur geleden