Categorieën: Nieuws

Groningen zoekt noodopvang vluchtelingen

De gemeente Groningen zoekt momenteel een locatie voor grootschalige noodopvang voor vluchtelingen. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf moet de noodopvang in Groninger ongeveer 500 bedden tellen.

Het Stadsbestuur doet dat samen met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). De wethouder verwacht dat er in de stad binnen enkele dagen een locatie is gevonden. De raad nam voor de vakantie een motie aan waarin werd aangedrongen op een goede opvang voor de stroom asielzoekers.

Daarnaast wordt gesproken over de vestiging van twee asielzoekerscentra verspreid over de stad. In iedere opvang moet ruimte zijn voor 600 mensen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • En wat te denken van het Suikerunieterrein? Daar kunnen ze een heel dorp bouwen! Gebeurt er eindelijk iets nuttigs mee.

  • Misschien moet Den Oudsten ook nog even bij Harald Doornbos, Nausicaa Marbe, Wierd Duk, Sylvain Ephimenco en Brenda Stoterboscolo vragen uit welke bestanddelen de vluchtelingenstromen allemaal opgebouwd is.

    Beetje naïef een "zie mij eens goed zijn"-houding aannemen past een burgervader niet.

  • Wanneer al die energie die nu in zurigheid wort gestoken in de toekomt wordt besteed aan vrijwilligerswerk voor de vluchtelingen dan zou de wereld er heel st mooier uitzien.

  • Met alle respect mensen, maar nu ik lees dat jullie je allemaal zo druk om vluchtelingen maken, vraag ik mij af waarom er hier in Groningen nog daklozen zijn. Waarom kregen en krijgen deze daklozen de afgelopen jaren niet de aandacht, onderdak en empathie, welke jullie nu wel voor de so called vluchtelingen ventileren? Hebben deze mensen daar dan geen recht op?

    • Niemand hoeft dakloos te zijn. Er zijn legio voorzieningen om deze mensen op te vangen. Wanneer je nu bij straat zwerft dan wil je, door verslaving of een psychiatrische aandoening niet structureel geholpen worden en is de situatie niet erg genoeg om gedwongen opgenomen te worden.
      Wanneer je denkt dat er 'niets' gedaan wordt voor deze groep dan ben je slecht op de hoogte.

    • Nou Middenweg omdat je er bijvoorbeeld verstandig aan doet geen verslaafde veelplegers met een geestelijke stoornis in huis te nemen. Dakloosheid in Nederland is er niet vanwege gebrek aan huisvesting maar vanwege allerlei persoonsgerelateerde problematiek en omdat we ze niet opsluiten (zoals in de 19e eeuw gebeurde) Daklozen die zich niet laten helpen blijven dakloos. Heeft niks met het vluchten voor oorlogsgeweld te maken.

    • Middenweg,
      ik pleit al jaren voor de opvang van dak-en thuislozen in het nog te bouwen HET MONSTRUM achter de oostwand van de Grote Markt.

  • Vandaag maar eens Buitenhof gekeken. Het pr-bureau voor minister van BuZa.

    Zat daar Carine Bloemhoff. Vrouw die waarschijnlijk Libanon nog niet op de kaart kan aanwijzen. In haar zelf-feliciterende morele superioriteit. Lekker goed te zijn.

    Merkwaardig genoeg was er nu serieus tegengeluid voor de "correcte mening". Die uit Turkije gevluchte mevrouw van de Amsterdamse VVD zette Bloemhoff, die vertrouwde op wat door haar voorlichter er in gestopte verhaaltjes als een kleine kleuter weg.

    Simpelweg omdat de Amsterdamse wist waar ze het over had. En als elke uit het Midden Oosten gevluchte minderheid weet dat je met het binnenhalen van miljoenen (rurale) Soennitische Arabieren je gegarandeerd binnen enkele decennia hier kleine of grote burgeroorlogen gaat krijgen. Vraag om het even welke minderheidsgroep of Duitsland niet heel riskant bezig is, en ze zullen je voor achterlijk verslijten vanwege de domheid van de vraag.

    Op Europa's beste (want ook meest objectieve) zender ZDF werd gisteren de vraag gesteld of het niet zeer waarschijnlijk is dat deze instroom tot schaduwsamenlevingen gaat lijden, waar niet de Duitse wet, maar de Sharia de baas is. Duitsland lijkt uit zijn widergutmachungspsychose te ontwaken. Goddank.

  • Ja groningen doet het goed maar wat iedereen wat vergeet kan wel is een teorist tussen zitten en het eigen volk kan maar stikken kijk naar de bejaarden daar is geen geld voor maar voor dat volk wel waar moet het heen met dit europa

    • Grunn

      Op het zeer aan te bevelen tweetaccount van Fatima el Farisi duiken de eerste foto's van, en teksten over ISIS terroristen al op.

Recente berichten

Donar moet beslissingswedstrijd spelen

Donar heeft vrijdagavond teleurstellend de uitwedstrijd verloren van BAL. In Weert werd het 85-71.

16 seconden geleden

Stadjer wordt bedreigd met mes en moet fiets afstaan, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal in de Steentilstraat, laat…

35 minuten geleden

Pro-Palestijnse protestborden geplaatst bij standbeelden in Stad

Bij een grote reeks standbeelden in Groningen verschenen vrijdag protestborden. Op de borden stonden leuzen…

1 uur geleden

RUG werkt samen met drie Israëlische universiteiten, niet met Palestijnse kennisinstellingen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft, in navolging van enkele andere universiteiten in Nederland, enige openheid van…

1 uur geleden

LIVE | FC Groningen kan de Eredivisie ruiken: 2-0 voorsprong in promotiekraker

Goedenavond! Het is zonnig, zo'n zeventien graden en een licht lente briesje zorgt voor een…

2 uur geleden

Gemeente ‘huurt’ 1.300 weekendplekken in fietsenstalling NS

De gemeente Groningen 'huurt' de komende jaren 1.300 parkeerplekken voor fietsen bij het Hoofdstation van…

3 uur geleden